Obavijesti

News

Komentari 83

'Mi s ekstremistima nećemo, neka Vlada ne računa na nas'

'Mi s ekstremistima nećemo, neka Vlada ne računa na nas'
1

Bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak još je jednom odbacio spekulacije o priklanjanju HNS-a HDZ-u rekavši da s ekstremistima neće pregovarati...

VIDEO

Bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u emisiji RTL Direkt ponovio je da njegov HNS nema namjeru ulaziti u bilo kakve kombinacije s HDZ-om.

- Više desetaka puta sam ponovio da nećemo ući u ovu Vladu. HNS je završio svoje unutarstranačke izbore. Točno smo definirali svoj program. Nećemo nikada sjesti za stol s ekstermistima i populistima. Nitko ne treba računati na nas. Mi smo jedna konstruktivna oporba - rekao je Vrdoljak dodavši da je u to apsolutno siguran te da se s ljudima iz HNS-a ne treba kalkulirati. 

Na pitanje zašto protekla Vlada nije htjela ići na dogovor s MOL-om nego ih je tužila, Vrdoljak odgovara:

- Naš postupak je odgovor na njihovu pokrenutu arbitražu. Mi smo prije toga imali pisani dokument i nudili sporazum da ne pokreću arbitražu i ne naplaćuju tih 2,5 milijuna kuna, 3 milijarde kuna. To je arbitraža u Wahingtonu koju je pokrenuo MOL tereteći Hrvatsku za neizvršavanje ugovora koje je potpisao Sanader. Zamolio sam ih da to ne čine, nego da se pokušamo dogovoriti. Oni su inzistirali. Tada smo mi pokrenuli arbitražu kao odgovor. Dokaz nisu bili sudski procesi u Hrvatski, nego oni koje smo donijeli na arbitražu koji pokazuju da je do ugovora došlo na ilegalne načine i ne poštujući proceduru Vlade. Ja sam optimist i vjerujem da ćemo tu arbitražu dobiti. 

Govoreći o našoj poziciji u arbitraži u Londonu, Vrdoljak je istaknuo kako je uvjeren da će pravda na kraju pobijediti. 

- Dokazi koje iznosimo vjerujem da će pokazati kako su ugovori sklopljeni na nelegalan način i da ih treba poništiti, a ne platiti odštetu. Jesam optimist, ali nisam toliko neozbiljan da više komentiram - dodao je. 

Na pitanje je li mu poznata ikakva uloga Joze Petrovića u cijeloj toj priči, Vrdoljak odgovara:

- Tada jest, ali kada sam se uhvatio toga znao sam da će me svatko privatno, poslovno i politički pokušati diskreditirati. Nisam htio prostituirati situaciju na dnevnopolitičkoj razini, ali sada informacije polako izlaze van. Bio sam jako informiran o cijelom procesu, ali nije bilo pametno da se to tako na van komunicira.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...