Obavijesti

News

Komentari 26

'Mi zagovaramo dijalog, a neke istupe u medijima osuđujemo'

'Mi zagovaramo dijalog, a neke istupe u medijima osuđujemo'

Medved je dodao kako će ovogodišnja kolona sjećanja u Vukovaru ovisiti o trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Na temelju nje će se vidjeti na koji način će se organizirati kolona

VIDEO

Ne Memorijalnom groblju u Vukovaru položeni su vijenci na grobove vukovarskih branitelja Blage Zadre i Alfreda Hila povodom 29 godina od njihove pogibije.

U Vukovaru obilježena 29. godišnjica smrti general-bojnika Blage Zadre

Vijence su položili državni predstavnici, ali i brojne hrvatske braniteljske udruge. U ime gradonačelnika Vukovara Ivana Penave došao je dogradonačelnik obzirom da je gradonačelnik navodno u samoizolaciji, obzirom da je u srijedu dobio temperaturu, a u četvrtak je obavio testiranje.

U Vukovaru obilježena 29. godišnjica smrti general-bojnika Blage Zadre

Kao izaslanik premijera vijenac je položio ministar branitelja Tomo Medved koji je aktualnu političku situaciju prokomentirao uspoređujući je sa životom heroja Blage Zadre.

'Brz, munjevit, gazio sve, jurcao prvi, to što je on radio nije bilo pojmljivo, sve je bilo savršeno'
'Brz, munjevit, gazio sve, jurcao prvi, to što je on radio nije bilo pojmljivo, sve je bilo savršeno'

- Životni stil, ideali i način na koji je general bojnik Blago Zadro vidio Hrvatsku, po mnogo čemu može biti danas smjernica svima nama. Važno je da pronosimo istinu o postojanju generacije ljudi kakav je bio Zadro, da se nikada ne zaboravi njihov doprinos, odnos prema svojim ljudima. Zapovjedniku je uvijek na prvom mjestu sigurnost njegovih ljudi, a ponajviše domovina. Važno je sa ovog mjesta na Memorijalnom groblju prenijeti motive, težnje i sve što jer živio general Zadro na cijeli naš narod, društvo i naše mlade. Hrvatska nam nije darovana, nego plaćena krvlju. Za to su zaslužni ljudi. Domoljublje koje su oni iskazivali na najbolji mogući način treba nam biti usmjerenje za odnos prema svojoj zemlji -  odmjerio je riječi ministar Medved komentirajući pitanje kako uvesti kulturu dijaloga između Vukovara i Zagreba, točnije Penave i Plenkovića.

Penava: Hoće li me Plenković proglasiti širiteljem mržnje? Želi našu toleranciju na korupciju
Penava: Hoće li me Plenković  proglasiti širiteljem mržnje? Želi našu toleranciju na korupciju

- Ova Vlada i ja osobno zagovaramo dijalog, argumentiranu raspravu i odgovornost u društvu. Na žalost svjedočimo neodgovarajućem medijskom istupu i istupima na društvenim mrežama, to osuđujemo i pozivamo sve da izbjegavaju to - kazao je Medved tako osuđujući izjave gradonačelnika Ivana Penave dodajući kako ipak očekuje da će s Penavom biti rame uz rame na dan sjećanja na žrtve Vukovara.

Hrebak oštro o Penavi: Njegove su izjave rubno terorističke
Hrebak oštro o Penavi: Njegove su izjave rubno terorističke

Medved je dodao kako će ovogodišnja kolona sjećanja u Vukovaru ovisiti o trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Na temelju nje će se vidjeti na koji način će se organizirati kolona.

Ministar Mario Banožić prokomentirao je napad na zgradu Vlade.

- To što se dogodilo je rezultat nečega; mnogi to žele prezentirati kao rezultat lošeg rada Vlade ili premijera. To je rezultat osjetljive socijalne slike koju imamo u državi. Mladić koji je u svom odrastanju bio usmjeren u krivom pravcu. Treba se brinuti za ono što će se događati u budućnosti ako se ovakvi procesi ne zaustave, u kojem će pravcu otići mladost. Vjeruje se da je meta napada bio premijer Plenković jer on je prvi čovjek u toj zgradi. Iz dosadašnjeg tijeka istrage ima elemenata da se tu radilo o organiziranom napadu u jednom dijelu. Službe procjenjuju pitanja sigurnosti za dodatnu sigurnost premijeru ili članovima Vlade - rekao je Banožić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao

Četničke kukavice gađale su i Klaićevu bolnicu.  Ozlijeđena je i beba. Ubili su sedmero ljudi
OBLJETNICA NAPADA NA ZAGREB

Četničke kukavice gađale su i Klaićevu bolnicu. Ozlijeđena je i beba. Ubili su sedmero ljudi

U napadu na dječju bolnicu u Klaićevoj ozlijeđeno je dvoje djece, jedno od njih tromjesečna beba, dva djelatnika bolnice i troje roditelja. U dvorištu bolnice poginuo je tijekom deaktiviranja "zvončića" pirotehničar
Rudolf Perešin prebjegao je iz JNA u MIG-u. Sa posljednjeg leta nije se vratio supruzi i kćeri
SJEĆANJE NA JUNAKA

Rudolf Perešin prebjegao je iz JNA u MIG-u. Sa posljednjeg leta nije se vratio supruzi i kćeri

Rudolf Perešin bio je prvi Hrvat koji je s avionom, MiG-om 21 prebjegao iz tadašnje JNA. Poginuo je na današnji dan u akciji Bljesak