Obavijesti

News

Komentari 107

MiG-ovi idu kući? Završili test letove na hrvatskim avionima

MiG-ovi idu kući? Završili test letove na hrvatskim avionima
1

Iz MORH-a su priopćili kako će dva zrakoplova MiG 21 BIS, koji su na remontu u ukrajinskoj Odesi, biti dopremljena u Hrvatsku kopnenim putem kroz dva tjedna

VIDEO

Na dva zrakoplova tipa MIG-21 BIS koji se nalaze na remontu u Odesi u Ukrajini, uspješno su završeni testni letovi, kao i sve faze pregleda stručnog tima Ministarstva obrane RH, priopćili su iz MORH-a. 

Priopćenje donosimo u cijelosti: 

"U tijeku je završetak preliminarnog prijema i pregleda remontne dokumentacije za dva zrakoplova tipa MIG-21 BIS, te su počele pripreme za njihovu dopremu u RH koja se očekuje tijekom sljedeća dva tjedna. Kako je i planirano, zrakoplovi će se u Hrvatsku transportirati kopnenim putem.

Nakon testnih letova brigadira Ivana Selaka na dva zrakoplova MIG-21 BIS, tijekom proteklog tjedna i u ponedjeljak, 31. ožujka 2014. potvrđeno je da su problemi s navigacijom, odnosno kursnim sustavom, u potpunosti otklonjeni. 

Završetak testnih letova na preostala tri od pet dokupljenih zrakoplova MIG-21 BIS i završna podešavanja, očekuju se tijekom ovoga tjedna.

Još jednom ističemo kako je isporučitelj, ukrajinska strana, odgovorna za zrakoplove sve do potpisivanja dokumenata o završnom prijemu u Hrvatskoj. Završni probni letovi na zrakoplovima bit će obavljeni u Hrvatskoj nakon čega će MORH obaviti jednodnevni završni prijem zrakoplova i dokumentacije te službeno zaprimiti zrakoplove.

Sukladno potpisanom ugovoru, MORH će u ugovorenom roku platiti ugovorenu cijenu za zrakoplove tek nakon njihovog završnog prijema u Zagrebu, uz primjenu svih elemenata ugovora. To obuhvaća i zaračunavanje i naplatu ugovorne kazne za kašnjenje u isporuci za svaku pojedinu stavku koja je predmet ugovora. 

Ukrajinski partneri su već najavili da će sve svoje obveze ispuniti u potpunosti, bez obzira na situaciju u Ukrajini. 

MORH će o novim informacijama vezanim za remont zrakoplova MIG-21 pravovremeno informirati javnost.

S poštovanjem, Samostalna služba za odnose s javnošću i izdavaštvo MORH-a"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.