Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Migranti prebačeni iz Vučjaka, dio ipak smješten u Blažuj

Iz improviziranog kampa Vučjak kod Bihaća u utorak je evakuirano oko 700 migranata. 350 ih je smješteno u kamp Ušivak, a njih 330 preusmjereni su u Blažuj

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
0 komentara

Dio ilegalnih migranata koji su s područja Bihaća prevezeni ka Sarajevu ipak je smješten u nekadašnju vojarnu u mjestu Blažuj, iako ona još nije u cijelosti osposobljena za njihov prihvat, potvrdila je Međunarodna organizacija za migracije (IOM) koja upravlja centrima za prihvat i smještaj migranata u BiH.

Iz improviziranog kampa Vučjak kod Bihaća u utorak je evakuirano oko 700 migranata i oni su u autobusima u dvije odvojene kolone potom prevezeni ka Sarajevu.

VIDEO: PRIVREMENO RJEŠENJE Migrante prebacili u novi kamp, a zloglasni Vučjak će zapaliti...

Prva skupina, u kojoj je bilo oko 350 ljudi, smještena je u kamp Ušivak u mjestu Hadžići, kako je ranije i najavljeno, no druga skupina s oko 330 migranata preusmjerena je u Blažuj, dvadesetak kilometara južno od Sarajeva.

Ranije je bilo najavljeno kako će svi boraviti u Ušivku dok se ne osposobi kompleks bivše vojarne u Blažuju, no plan je tijekom noći promijenjen.

ALI, NE ODUSTAJU Tužno: Migranti s bebom preko Plješevice idu prema Hrvatskoj

Za potpuno opremanje i osposobljavanje kampa u Blažuju trebat će još tjedan ili dva, jer je riječ o objektu u kojemu je ranije boravilo tek nekoliko desetaka vojnika pa sada ne postoje uvjeti za smještaj više stotina osoba kako je to planirano.

Komunalne službe iz Bihaća za to vrijeme počele su raščišćavati otpad na području Vučjaka uklanjajući i šatore koji su služili kao improvizirani zaklon migrantima koji su tamo ranije mjesecima boravili u nehumanim uvjetima. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message