Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
11 komentara

Migrante prebacili u novi kamp, a zloglasni Vučjak će zapaliti...

Migranti koji su tijekom dana izmješteni s Vučjaka prevezeni su u prihvatni centar u vojarni Ušivak. Planirano je da tamo ostanu dok se ne osposobi vojarna u Blažuju gdje bi trebali provesti zimu

11 komentara

Sedam autobusa u kojima su bili ilegalni migranti napustilo je u utorak kasno poslijepodne dosadašnji logor Vučjak kod Bihaća, jedan od najgorih migrantskih kampova u Europi.  

POGLEDAJTE VIDEO

Migranti koji su tijekom dana izmješteni s Vučjaka prevezeni su u prihvatni centar u vojarni Ušivak kod Hadžića, dvadesetak kilometara južno od Sarajeva. Tamo se već nalazi nekoliko stotina ilegalnih migranata.

Planirano je da ostanu u Hadžićima dok se ne osposobi vojarna u Blažuju gdje bi trebali provesti zimu.

REPORTER 24SATA S MIGRANTIMA Noć u paklu Vučjaka: Mlate nas i pucaju, bojimo se crne policije

Nisu dobro podnijeli vijest o preseljenju

Zloglasni kamp Vučjak zatvorio se nakon nešto više od pet mjeseci. Spalit će ga i sravniti sa zemljom.

Iz razgovora s migrantima doznali smo kako je kamp prije preseljenja na novu lokaciju napustilo najmanje stotinu ljudi. Otišli su preko planina u “game”, kako migranti kolokvijalno nazivaju ilegalni pokušaj prelaska granice.

EKSKLUZIVNI VIDEO IZ VUČJAKA Bus kao iz 'Ko to tamo peva', a njime skupljaju migrante u BiH

Mnogi su vraćeni natrag jer je bilo prehladno i padao je snijeg. Tijekom boravka u kampu svjedočili smo kako je policija u nekoliko navrata dovozila autobuse pune migranata.

Kako neslužbeno doznajemo, prikupljali su ih u Bihaću i transportirali natrag u kamp. Većina migranata nije dobro prihvatila ideju premještaja. Iako su u Vučjaku živjeli u lošim uvjetima, nalazili su se u neposrednoj blizini hrvatske granice.

EKSKLUZIVNO: Prenoćili smo u jednom od najgorih migrantskih kampova

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message