News

Komentari 54

Migrantica iz Afganistana rodila na granici Hrvatske i Slovenije

Migrantica iz Afganistana rodila na granici Hrvatske i Slovenije

Majka je sa zdravom djevojčicom prebačena hitno u bolnicu u Izolu te se prema neslužbenim podacima osjećaju dobro. Dvoje obitelji migranata nakon što su izvučeni iz šume zatražili su međunarodnu zaštitu

Kako prenose mnogi slovenski mediji, u nedjelju se na samoj graničnoj crti iznad Buzeta nadomak sela Rakitovca odvijala prava drama, ali zahvaljujući brzoj reakciji Slovenaca sve je okončano sa sretnim završetkom.

Naime granična je policija iz Slovenije u nedjeljno rano jutro, točnije u 5.42 sata, zaprimilo paničan poziv za pomoć migranta iz Afganistana, a koji je molio da netko hitno dođe u šumu jer mu žena upravo rađa. Obzirom da nije znao točnu lokaciju gdje se nalazi alamirana je koparska policija, spasioci, vatrogasci i vojska koji su hitno izašli na teren. No u međuvremenu je igrom slučaja telefonirao i jedan mještanin slovenskog Rakitovca kojemu su se migranti na ruti za Europu obratili, pa ih on uputio otprilike ka točnoj lokaciji.

Policija je migrante locirala na strmom terenu dva kilometra od tog sela, a kad su tamo došli zatekli su desetoro ljudi, odnosno dvije obitelji među kojima i ženu koja se porodila. Radilo se o četiri državljanima Irana i šest iz Afganistana. Majka je sa zdravom djevojčicom prebačena hitno u bolnicu u Izolu te se prema neslužbenim podacima osjećaju dobro. Dvoje obitelji migranata nakon što su izvučeni iz šume zatražili su međunarodnu zaštitu.

Najčitaniji članci