Obavijesti

News

Komentari 10

Mihalinec: "Ministar financija nije najavio nikakve rezove"

Mihalinec: "Ministar financija nije najavio nikakve rezove"
1

Na sastanku predstavnika Vlade i sindikatima javnih službi dogovoreno je da će se o aktivaciji sporazuma o osnovici za plaće u javnim i državnim službama Vlada pregovarati sa svima

VIDEO

U Banskim dvorima predstavnici Vlade predvođeni ministrom financija Zdravkom Marićem sastali su se s predstavicima sindikata javnih službi.

Čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec zadovoljan je što su sinikati uvaženi kao partneri. Kazao je da su na sastanku otvorili sva reformska pitanja koja će se rješavati za vrijeme mandata ove Vlade te je poručio da su spremni biti partneri s Vladom i surađivati na svim pitanjima koja će poboljšati naš sustav.  

- Vidjeli smo smjernice proračuna. Točne brojke i iznose još nismo vidjeli, to će ministar prezentirati na Vladi, to su okviri koje je zadala EU. Ideja s kojom idu koliki bi proračun smio biti, a kako će se odraziti na pojedinu javnu službu, o tome ćemo, ukoliko treba, i pregovarati. Ministar nije najavio nikakve rezove, samo nominalni iznos koliki će biti proračun - izjavio je Mihalinec. 
Dogovoreno je i da će se o aktivaciji sporazuma o osnovici za plaće u javnim i državnim službama Vlada pregovarati sa svim potpisnicima sporazuma. 

- Ako nema nikakav problem s provođenjem, onda će to ukalkulirati u proračun. Razgovarat ćemo o tome, naravno, prije donošenja proračuna, jer kasnije nema smisla. Smatram da je ova Vlada dovoljno vremena imala da s nama počne o tome razgovarati, sada nismo o tome, bio je ovo širok sastanak - rekao je Mihalinec.

Na sastanku su, kaće, dobili i informaciju kako vlada želi obnoviti socijalno partnerstvo koje je u proteklom mandatu bilo ubijeno.  

- Protekle vlade imale zanimljive reformske inicijative u zadnjoj godini mandata, a ako se želi provesti reforme, treba početi sada - poručio je.

Sindikat policije: Dali smo svoj obol, previše su nam skinuli

Šef Sindikata policije Dubravko Jagić poručio je da je njegov sindikat protiv bilo kakvog rezanja i smanjivanja plaća i prava policijskih službenika. 

- Nećemo pristati na odgodu sporazuma, policajci su dali svoj obol, previše su nam skinuli, što je potpisala prošla vlada, nova  preuzima njihove obveze, pogotovo što se tiče policije, to je svima jasno - rekao je Jagić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"