Obavijesti

News

Komentari 337

Mijo Crnoja: Nema ostavke, osim ako to zatraži premijer

Mijo Crnoja: Nema ostavke, osim ako to zatraži premijer
1

Ministar branitelja rekao je da ga nije kontaktirao ni Karamarko ni Orešković. Kaže i da je digao kredit od 60.000 eura kojeg otplaćuje, a novac drži oročen na računu

VIDEO

Ministar branitelja Mijo Crnoja, koji je u Saboru bio na odboru za ratne veterane, na pitanje planira li podnijeti ostavku samo je kratko uzvratio protupitanjem "Zbog čega?". Smatra da u njegovom slučaju nema ništa sporno. 

- Ne znam zbog čega? Zašto? Ako to od mene zatraže predsjednik Vlade i predsjednik stranke koja me kandidirala ja stojim na raspolaganju - poručio je. 

Crnoja kaže da s premijerom Tihomirom Oreškovićem, ali ni prvim potpredsjednikom Vlade i šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom još nije razgovarao, a na pitanje ima li njihovu potporu uzvratio je "pitajte njih". 

Kazao je da će se danas vjerojatno čuti s Oreškovićem i Karamarkom jer je u četvrtak prva sjednica Vlade. Na najavu SDP-a da će tražiti njegov opoziv ministar branitelja navodi da je to njihovo pravo.,

- Nek' traže, Bože moj - rekao je. 

Nakon Sabora bio je i u Banskim dvorima. Po povratku u parlament samo je kratko poručio "još uvijek sam ministar". Nije želio otkriti je li razgovarao s premijerom Tihomirom Oreškovićem.

Na mjestu barake je htio graditi kuću

Poručio je da on ima dokumente koji su vjerodostojni, koje su donijele institucije te da ih je pokazao. Potvrdio je da mu je u osobnoj iskaznici adresi navedena samoborska Gradna 85/G te je objasnio zbog čega.

- Zbog toga što tamo želim izgraditi svoju obiteljsku kuću, zbog toga da bude lakše sređivati papire, građevinsku dozvolu koja je u ishođenju i sve druge stvari koje treba srediti - kazao je. 

Tvrdi i da nije s nikakvom namjerom išao mimo zakona kada je u pitanju prijava prebivališta. 

- U Samoboru prijavljen od 2003. godine. Na ovu adresu sam prijavljen od 2011. u trenutku kad sam dobio dokumente kad sam sredio zakonski da je to zemljište jedan kroz jedan moje. Na toj adresi sam se prijavio zbog lakšeg ishođenja svih ovih dokumenata - ponovio je Crnoja. 

Izvijestio je i da je na Općinskom sudu u Samoboru poništena zabilježba na obiteljsku kuću koju je stavio Grad Samobor. Tvrdi da ne stoji da je kuću trebao izgraditi u rok od tri godine kao i da je ne smije prodati u idućih 10 godina.

- Ako sam pogriješio nešto spreman sam snositi sve posljedice - poručio je Crnoja.

Osim s 'aferom baraka' Crnoja je prve dane svog mandata medijske stupce punio i zbog sukoba sa susjedom kojoj je zavario garažu. Crnoja tvrdi da je garaža njegova jer je dobio rješenje od Grada Zagreba da se njome može koristiti, a Branka Marinov ju je otkupila od osobe koja nije vlasnik. Marinov ga je i tužila, a Crnoja joj poručuje ako smatra da je garaža njezina neka se i dalje spori. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 337
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva, a nižu se oštre reakcije oporbe
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva, a nižu se oštre reakcije oporbe

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...