Obavijesti

News

Komentari 41

Milan Bandić najavio borbu za staru cijenu ZET-ovih karata

Milan Bandić najavio borbu za staru cijenu ZET-ovih karata
3

Kad se poskupljuje, nitko se neće sakriti od odgovornosti. Tu ne vrijedi ona dječja igra tko se nije skrio, magarac je bio, poručio je Bandić upravljačkoj strukturi ZET-a

VIDEO

Dok se čeka 24. siječnja kada bi gradonačelnik Milan Bandić službeno trebao odgovoriti ZET-u na njihov zahtjev za 51-postotno poskupljenje usluga gradskog prijevoza, prvi čovjek Zagreba već je danas javno poručio da će se svim raspoloživim zakonskim sredstvima boriti da do njega ne dođe.

- Kad se poskupljuje, nitko se neće sakriti od odgovornosti. Tu ne vrijedi ona dječja igra "tko se nije skrio, magarac je bio" . poručio je upravljačkoj strukturi ZET-a i Zagrebačkog holdinga Milan Bandić naglašavajući kako kao odgovoran gradonačelnik neće dopustiti poskupljenje gradskog prijevoza.

Tu odgovornost prije svega vidi pred 23 tisuće zagrebačkih umirovljenika koji imaju primanja manja od 1500 kuna, ali i svim ostalim stanovnicima metropole koji su svakodnevno na udaru sve lošije egzistencijalne situacije.

- Gradonačelnika koji o tome ne vodi računa trebalo bi zatući ako svi u lancu odgovornosti ne kažu svoj stav o poskupljenju. Koristit ću se svim svojim ovlastima da spriječim donošenje takve odluke - jasan je bio Bandić bacajući rukavicu u lice ZET-u riječima: "Ako mogu, neka poskupe".

Pozvao je i da se bilo kakva odluka ne donosi prije no što se pogleda poslovanje u 2012. te potraži snažno uporište za bilo kakvo dizanje cijena.

Čišćenje terena za proboj Branimirove

- Ovo je povijesni dan za Zagreb - kazao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić za jutarnjeg obilaska Zavrtnice gdje je počelo čišćenje terena za spajanje "stare" i "nove" Branimirove ulice. Bandić je rekao da će se uskoro do Sesveta moći doći za 15-ak minuta i izbjeći gužve na Slavonskoj aveniji.

Gradonačelnik je najavio da će za osam mjeseci gradnja biti završena iako će idućih mjeseci i dalje morati raditi na rješavanju neraščišćenih imovinsko-pravnih odnosa. Naime, do sada je "riješeno" 65 posto zemljišta koja se nalaze na budućoj trasi Branimirove ulice.

Već godinama Grad Zagreb pokušava naći konsenzus sa stanarima koji žive na trasi dugačkoj 300-tinjak i širokoj 40-ak metara. A da bi se konačno, nakon više od osam godina, krenulo u realizaciju projekta, od Skupštine je zatraženo da odobri više od 500 tisuća eura za otkupljivanje nekoliko privatnih parcela na kojima se nalazi i jedna kuća.

Vrijednost projekta Grad je do sada procjenjivao na nešto manje od 40 milijuna kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'
IZBORI 2024.

Plenković se tajno sastao s DP-ovcima u kafiću kod Vukovara. Radić: 'Nismo se još dogovorili'

Prošlo je šesnaest dana od parlamentarnih izbora, ali izborna slagalica i dalje nije završena. HDZ i DP nastavljaju pregovore