News

Komentari 178

I Milanka Opačić ide Bandiću: 'Donio mi je buket cvijeća...'

I Milanka Opačić ide Bandiću: 'Donio mi je buket cvijeća...'

Prvih 19 godina proveli smo u stranci, za njega me vežu neke dobre uspomene, nakon što smo se razišli ja nisam bila neprijatelj, imali smo normalnu komunikaciju, rekla je

Milanka Opačić, donedavna članica SDP-a te bivša potpredsjednica stranke i SDP-ove Vlade, u srijedu je objavila da kao nezavisna saborska zastupnica ulazi u Klub stranke BM 365 kojoj je na čelu zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, te je najavila kako ostaje nezavisna, a u klubu će nastaviti djelovati kao socijaldemokratkinja i glasati po savjesti od projekta do projekta, u korist građana.

Opačić je na konferenciji za novinare u Saboru kazala kako je riječ o jedinom saborskom klubu u kojemu mogu djelovati nezavisni zastupnici, ističući da se od nje pri prelasku u taj klub ništa nije tražilo niti joj se išta uvjetovalo. Dodala je da se na taj klub odlučila zato što je u Saboru teško djelovati kao pojedinac.

- U ovom trenutku Vlada ima svoju većinu i nema nikakvog razloga da traži moj glas - odgovorila je na pitanje hoće li podržavati HDZ-ovu Vladu te poručila kako odbija svrstavanje u vladajuću većinu ili oporbu, jer je ona nezavisna zastupnica koja ima svoje mišljenje.  

Istaknula je da u Bandićevom klubu nema stranačke stege te da svatko glasuje po svojoj savjesti, pa i ona zadržava to pravo. Naglasila je da će podržavati samo one projekte koji idu u korist građana.

Na pitanje je li joj Bandić nešto ponudio, s obzirom na to da i DORH ispituje ima li u njegovim postupanjima političke korupcije, odgovorila je kako joj je donio buket cvijeća, s čim je zadovoljna..

Upitana koliko joj može biti ugodno u klubu čovjeka koji u ime grada oprašta dugove bogatašima, Opačić je odgovorila kako u ratu nema kolektivne krivnje, pa se nada da je nema ni u politici. "Svatko odgovara za svoje poteze, ja mogu odgovarati samo za ono što ja radim", poručila je.

Opačić o Bandiću nema loše mišljenje i napominje da su prvih 19 godina proveli u istoj stranci, da ju za njega vežu neke dobre uspomene, a nakon što su se razišli nisu bili neprijatelji, nego su imali normalnu komunikaciju. "Svatko ima svoj stil i svatko odgovara za svoje postupke“, rekla je. Dodala je da Bandića baš i nije kritizirala, nego je imala mišljenje o nekim njegovim potezima, kao što ga ima i danas.

Na pitanje ne smetaju li ju brojne Bandićeve afere, ponovno je kazala da nema kolektivne odgovornosti i da svatko odgovara za sebe. Na novinarski komentar da je ovim potezom demokraciju svela na ismijavanje Opačić je uzvratila da je dobila preferencijalne glasove 23 tisuće građana te da je njen zadatak da se u Saboru bori za njih zbog čega će, kaže, glasati za svaki projekt koji će njihov život učiniti boljim i kvalitetnijim.

Ne misli da je ulaskom u klub Bandićeve stranke prevarila tih 23 tisuće građana.

Najčitaniji članci