News

Komentari 31

UŽIVO Slovenska predsjednica stigla na Pantovčak, sastat će se s predsjednikom Milanovićem

UŽIVO Slovenska predsjednica stigla na Pantovčak, sastat će se s predsjednikom Milanovićem

Bit će to prvi sastanak predsjednika Zorana Milanovića i predsjednice Nataše Pirc Musar od kada je ona u prosincu preuzela dužnost predsjednice Republike Slovenije

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastat će se danas u Zagrebu s predsjednicom Republike Slovenije Natašom Pirc Musar. Predviđene su izjave predsjednika u 12.10 sati.

POGLEDAJTE VIDEO: Dolazak slovenske predsjednice na Pantovčak

Radni sastanak dvoje predsjednika održat će se u Uredu Predsjednika Republike i bit će to prvi sastanak predsjednika Zorana Milanovića i predsjednice Nataše Pirc Musar od kada je ona u prosincu preuzela dužnost predsjednice Republike Slovenije, poručili su iz Ureda predsjednika.

Očekuje se da će dvoje predsjednika razgovarati o bilateralnim odnosima dviju država, zatim o gospodarskoj suradnji Hrvatske i Slovenije te o situaciji u jugoistočnoj Europi. U tom kontekstu trebali bi razgovarati i o Procesu Brdo-Brijuni budući da su predsjednici Hrvatske i Slovenije supredsjedatelji tog procesa koji ima za cilj unapređenje suradnje zemalja u jugoistočnoj Europi i ubrzavanje europskih integracija, navode.

- Dolazak predsjednice Pirc Musar u Hrvatsku nastavak je odlične suradnje između dviju susjednih i prijateljskih država - poručili su iz Ureda predsjednika.

 

Najčitaniji članci