Obavijesti

News

Komentari 42

Milanović: 'Plenković živi u svom paralelnom svijetu, a to što radi u BiH je beskorisno'

Milanović: 'Plenković živi u svom paralelnom svijetu, a to što radi u BiH je beskorisno'

Plenković je pokušao stvoriti iluziju da preko dvije osobe može nešto napraviti u BiH. Zna se da se neće ništa dogovoriti i da se potrošilo vrijeme te se vratio u BiH, rekao je Milanović

VIDEO

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je sudjelovao na svečanosti obilježavanja 20. obljetnice ustrojavanja Zapovjedništva u Vojarni 1.gardijske brigade Tigrovi u Zagrebu. Nakon svečanosti, obratio se novinarima.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Plenković je pokušao stvoriti iluziju da preko dvije osobe može nešto napraviti u BiH. Zna se da se neće ništa dogovoriti i da se potrošilo vrijeme te se vratio u BiH. Ovo je sad očekivano ponašanje Čovića, ali on nije imao izbora, to je obrambena pozicija. To nije stvar HDZ-a, to je stvar hrvatskih interesa tamo. Plenković živi u svom paralelnom svijetu - komentirao je na početku situaciju u BiH.

- Dok oni potpisuju neke gluposti, pohane memorandume, grabež traje. Traje komadanje političkog korpusa. To je nečasno, u koju situaciju ga dovode ovi iz Zagreba. Čović se sad zamjerio Plenkoviću, zbog čega će mu se Plenković sada svetiti - rekao je Milanović. 

Nije želio komentirati optužbe vezane uz slučaj u Splitu

- Ne znam dovoljno da bi komentirao to, to su lokalni izbori, Puljak je odigrao jedan forte i ja mu želim da se dobro drži. I svim drugim poštenim kandidatima koji nisu kandidati korupcije. Njega sam upoznao i ne mogu komentirati njegovu situaciju, ali to nije dobro - rekao je Milanović o Puljku.

- Svaka lažna utječe na mentalni sklop građana, to nije zezanje to je ozbiljna tema. To samo po sebi nije dobro, ali zadržat ćemo status sigurne zemlje i u kojoj se ne događaju grozne stvari kao primjerice u SAD-u. To može svaki psihopat učiniti sa poluautomatskom puškom - dodao je.

Osvrnuo se i na stanje u Zagrebu.

 - Ja sam živio vani i znam koliko je skupo dati dijete u privatnu ustanovu. Tada je to bilo 3.500 kuna, što je velik novac i danas. Mi jesmo navikli na jedan standard koji nije loš i nadam se da će ga zagrebačka vlast dovesti u red. Vidjeli smo da su ukinuli onu mjeru koju je Bandić velikodušno uveo, ali izgleda da je i bez toga navala ogromna. Na nesreću ljudi koji su pobijedili na izborima se dogodila eksplozija. Dočekalo ga je koješta, ali još malo i više nitko neće pitati što je bilo jučer i tko je kriv za to što je bilo. Ja sam dolaskom na vlast naslijedio užas, a nakon pola godine nitko nije pitao što nam je ostavio Sanader. Ovoj vlasti želim sve najbolje, ali imaju imaju malo vremena - rekao je.

- Dobiješ izbore, a ne možeš imenovati pročelnike. To je kao da ja 2011. dobijem izbore, a dočekaju me ministri mojih prethodnika. Tomaševiću je onemogućeno da četvrtinu mandata radi bez opstrukcija.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192