Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
0 komentara

Milanović: HDZ diplomaciju koristi u predizborne svrhe

Milanović tvrdi da je Sanader u Münchenu naredio diplomatima da osiguraju što veći odaziv hrvatskih iseljenika na izbore u 11. jedinici

Danko Vučinović
Foto: Danko Vučinović
0 komentara

Diplomacija na račun Sanadera provodi klasičnu političku manipulaciju. Vidljivo je to sa sastanka u Münchenu. Pod motivom registracije birača agitiralo se za izlazak na izbore. A to nije posao diplomacije - kazao je u srijedu predsjednik SDP-a Zoran Milanović.
- Kolegi Zvonimiru Mršiću premijer je rekao da će poduzeti sve da do pobjede SDP-a ne dođe. To je prljava rabota i prelazi liniju dobrog ukusa i elementarnih pravila. Pozivam premijera da, ako zna, kaže što se podrazumijeva pod političkim značajem birača u dijaspori i kome je to u interesu. Ali da se ne vadi na podzakone i zakone - kazao je Milanović. Rekao je da diplomacija nije marketinška agencija i je ovdje riječ o zlouporabi državne službe.
- Netko bi izveo narod na ulicu i mahao crnim zastavama. Mi građane upozoravamo na prljavu agitaciju koju ćemo promijeniti kada dođemo na vlast. A sada kao predsjednik SDP-a agitiram neka glasovima odrede tko će upravljati Hrvatskom - zaključio je.
Na pitanje što misli o sastanku Mesića i iranskog predsjednika odgovorio je da bi učinio isto, te da bi mu rekao s čime se sve ne slaže s njim.
- To je holokaust i odnos prema Izraelu. To su ozbiljne prepreke za hrvatsku i iransku suradnju - kazao je Milanović.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message