Obavijesti

News

Komentari 13

Milanović: Ne razmišljam o kandidaturi Milana Bandića

Milanović: Ne razmišljam o kandidaturi Milana Bandića
3

Split: Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je na pitanje o kandidaturi rekao da je glava u jesen hladnija i da će se kandidirati za predsjednika

VIDEO

Uopće ne razmišljam o tome, imamo puno ozbiljnijeg posla, komentirao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović navodnu najavu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da će se kandidirati za predsjednika države. Neki mediji su na svojim internetskim portalima objavili kako je Bandić izjavio: "U jesen je glava hladnija. Kandidirat ću se za predsjednika države", ali nedugo potom navodno i porekao objavu kandidature. Milanović je na konferenciji za novinare ponovio da SDP ima svoga kandidata, Ivu Josipovića kojega su izabrali članovi stranke.
- Od tada je prošlo dva mjeseca. Svi članovi stranke, a posebno oni istaknuti, članovi Predsjedništva i vodstva stranke, imali su puno prilike izjasniti se, reći svoj stav, deklarirati svoje ambicije, jer od nekoga tko želi biti hrvatski predsjednik to se očekuje, očekuje se jasan stav, ako hoćete i hrabrost. Budući hrvatski predsjednik mora biti takav - rekao je i istaknuo da je Josipović još početkom godine javno izrazio ambiciju da bude SDP-ov predsjednički kandidat i budući hrvatski predsjednik te da je i uvjeren kako će to i biti. Upitan očekuje li veće potrese u SDP-u nakon kandidature Bandića budući da stranački Statut predviđa isključenje iz stranke onih koji se kandidiraju mimo potpore stranačkih tijela, odgovorio je da o tome ne razmišlja.
- SDP ima svoga kandidata koji je jednostavno bolji od svih ostalih - rekao je, dodavši da je na političkoj sceni bilo puno onih koji su govorili kako žele biti predsjednici države, te da je sredina rujna već krajnje vrijeme da javno objave misle li se kandidirati.
- Neki su godinu dana bili toplo-hladno, hoću-neću, bio bi ne bi bio, pa su konačni skupili hrabrosti i rekli da žele biti hrvatski predsjednici. To je dobro, morat će u kampanji odgovoriti na niz neugodnih pitanja - zaključio je Milanović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.