Obavijesti

News

Komentari 67

Milanović: Banožić se najavio i kao zadnji tat ne dolazi. Unutra neću dozvoliti HDZ-ove spletkice

Milanović: Banožić se najavio i kao zadnji tat ne dolazi. Unutra neću dozvoliti HDZ-ove spletkice
6

Kad idem, idem transportnim sredstvima uz vidljivu dokumentaciju. Kako on leti? K'o sitni provincijski tat. Zvat ću Plitvice da vidim koliko je medvjeda roknuo na putu, rekao je predsjednik o ministru Banožiću

VIDEO

Do daljnjeg se izjave neće davati u krugu vojarne, to mora biti zaštićeno od dnevne politike. Ministar se u zadnji tren nije pojavio. Bio je najavljen, a i djetetu je bilo jasno da je to manevar da sa svima skupa manipulira”, rekao je Zoran Milanović nakon svečanosti u našičkoj vojarni

POGLEDAJTE VIDEO

- Vas vojska ne zanima, mora vam biti jasno. Ovo nije događaj predviđen za medije. Nemate o čemu izvještavati iz vojarne - rekao je Milanović i poručio novinarima ispred vojarne da je njihovo pravo da budu gdje žele. Naglasio je kako će se o svemu iz vojarne izvijestiti redovnim kanalima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne dopuštam zulum vojske, iskaljivanje na časnicima. Ovo je prostor koji ima poseban senzitivitet i neću dozvoliti HDZ-u nikakve spletkice unutra - izjavio je Milanović koji se kasnije obrušio na ministra Banožića.

Vojska poslušala Milanovića, nisu pustili novinare. Banožić: Ne želim sudjelovati u igrokazu
Vojska poslušala Milanovića, nisu pustili novinare. Banožić: Ne želim sudjelovati u igrokazu

- Ministar se najavio i onda kao zadnji sitni tat ne dolazi - rekao je Milanović.

- Ne znam što o njegovim letovima misle njegove kolege koji idu preko naplatnih kućica. On hitno leti, a najavi let dan ranije. I onda ga nema niti u letnom manifestu. Ali srećom na kraju ga ne možeš prevariti. I onda kaže da je sve radio na poziv Ratnog zrakoplovstva. Hitno je letio, da mu se ne bi ohladila janjetina u Tisnom, gdje mu tata ima vikendicu, a najavi dan ranije hitni let. Ako to ne smeta njegovim kolegama koji se voze šinobusom, onda me baš briga. Ali ne može se to događati bez pisanog traga, to je strašno što radi - rekao je Milanović.

Našice: U vojarni smijenili stražu i postavili vojnu policiju; novinare nisu pustili

- Ja sam ovdje sletio jednom helikopterom. Išao sam na neki program u Našicama. Vojska me prevezla helikopterom i ne jednom. Iza toga postoji protokol. Prije leta i nakon leta. Ovdje imamo situaciju za prste polizati. Imamo imena Majetić, Horvat i u realizaciji piše Banožić. Horvat se negdje izgubio - rekao je Milanović.

- Za nekoliko dana će Banoževiće potpis, o sramote, biti na ugovoru za kupovinu aviona vrijednih milijarde… Borbena vozila su ispala iz plana, generalima ništa nije rečeno. Drugim riječima, to je kao da ne idete kod zubara godinama, tako se postaje krnjav, ne moraš svake godine imati najskuplje tretmane, vidite što je metodika, vojska sve piše. Nestao je Horvat, ali nije Banožić - rekao je Milanović.

- Ovo nije igrokaz, ovo je grčka drama - rekao je Milanović.

Našice: U vojarni smijenili stražu i postavili vojnu policiju; novinare nisu pustili

- Meni se govorilo da sam crveni Zoka, neprijatelj Hrvatske, da ne volim Hrvatsku. Kad idem, idem transportnim sredstvima uz vidljivu dokumentaciju. Kako on leti? K'o sitni provincijski tat. Zvat ću Plitvice da vidim koliko je medvjeda roknuo na putu. Tako će biti dok ga Plenković ne stavi k nozi - rekao je Milanović.

'Manipulira se brojem ljudi na prosvjedu'

Komentirao je i napade na novinare na subotnjem prosvjedu protiv mjera i Covid potvrda.

- Brojem prisutnih na prosvjedu se manipulira više nego brojem poginulih u jednom koncentracijskom logoru - rekao je Milanović.

- Napad na novinara je glup, vi novinari ste u glupoj poziciji, morate izaći na teren, osuđujem takva događanja - kaže.

Milanović o Covid potvrdama

- Ovo je represija nulte kategorije, ovo je protuustavno. Čekao sam i gledao. Ovo je represija nulte kategorije od samog početka. Ovo što se sada događa je impuls koji dolazi iz nekih krugova u Europi, dosta  i od tupoglavaca u Bruxellesu. Nitko nije razgovarao s vojnicima i kako to utječe na borbenu spremnost kad ovdje ne možeš ući ako se ne testiraš ili si cijepljen. Nije mi najjasnije zašto se netko ne bi htio testirati, ali postoje slobode. Koji veleum je istražio kako to utječe na borbenu spremnost naših zdravih vojnika - rekao je.

'Gdje su kontejneri. Na Baniji, jer se ništa ne radi'

- Ako je smisao potpuno iskorijeniti virus, nema šanse. Ako je smisao rasteretiti bolnički sustav.. Prošlo je godinu i pol dana, a da nisu napravili ništa. Prije tjedan dana Hranj je dobio zapovijed da razapne šatore u Dubravi. Zašto nema kontejnera? Gdje su? Na Baniji. Jer nisu maknuti, jer se ništa ne radi - rekao je i dodao da ovo što se događa je posljedica naivnosti.

- Dehumanzirajuće je dijeliti ljude između vakciniranih i nevakciniranih - dodao je.

- Ove odluke ne donosi nikakva znanost. Ovo je sve impuls, nije pakleni plan ili zavjera da nas se uništi, već inertost. Postoje političari koji su inertni - rekao je. 

'Pozvat ću austrijskog ambasadora'

- Ja sam rekao da me ono što se događa u Austriji podsjeća na fašizam. Ispričavam se. Gledao sam što sam rekao. Naravno, mislim austrijski predsjednik je moj prijatelj. To je sjajan čovjek i zemlja koja ga je izabrala, takvog liberalnog i zelenog političara, ne može biti... međutim postoje politčari koji su inertni - rekao je i da postoje političari koji su 'brzi ko Bosut'.

Na pitanje zašto Austrija uvodi lockdown rekao je da je to katastrofa i da misli da su Šveđani puno pametniji od vladajuće garniture.

- Danas će austrijski ambasador biti pozvan, kad već oni pozivaju našeg, da mu izrazimo duboku zabrinutost za temeljne ljudske slobode u Austriji. To se radi, naše ambasadore stalno pozivaju za neke gluposti, pa ćemo i mi njihove - rekao je i dodao da će to napraviti njegovi savjetnici. 

- Pa ćemo vidjeti kako se može ribati pod s Orbanim i sa Poljacima, što god da pričaju, a neki su svete krave i što god naprave je savršeno. Ne glupo je. Nije znanstveno terorizirati ljude i s obzirom da je ovo Europska unija i da sam ja europski državnik, mene ovo svrbi. Ako mogu Nizozemci i ne znam tko komentirati Bosnu i Hercegovinu svaki tjedan, onda mogu i ja Rotterdam. Pobunio vam se narod. I to ne useljenici, nego plavokosi, plahooki Nizozemci - rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...