News

Komentari 19

'Milanović nije izbornu nedjelju proveo na brodu s Pahorom, fotografija je stara pola godine'

'Milanović nije izbornu nedjelju proveo na brodu s Pahorom, fotografija je stara pola godine'

Nakon što je većina medija jučer prenijela da je Milanović izbornu nedjelju proveo na brodu s Pahorom, iz Ureda Predsjednika stiglo je priopćenje u kojem pojašnjavaju kako je fotografija u rujnu prošle godine

Predsjednik Zoran Milanović izbornu nedjelju ipak nije proveo sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom. Iz Ureda Predsjednika stiglo je priopćenje u kojem pojašnjavaju kako je spomenuta fotografija nastala u rujnu prošle godine, iako ju je Pahor objavio u nedjelju na svom Instagram profilu. 

Priopćenje donosimo u cijelosti:

U medijima se pojavila neprovjerena informacija kako je predsjednik Republike Zoran Milanović izbornu nedjelju proveo na brodu u društvu slovenskog predsjednika Boruta Pahora. Ta informacija nije istinita.

Predsjednik Milanović u nedjelju je bio na brodu, gdje se sastao i razgovarao s predsjednikom Pahorom uoči današnjeg summita Procesa Brdo-Brijuni.

Fotografija dvojice predsjednika na brodu, koju je na svom Instagram profilu objavio predsjednik Pahor autentična je, ali nije snimljena u nedjelju 16. svibnja nego – prošle godine početkom rujna. Fotografije je, dakle, stara šest mjeseci.

Činjenice su to koje uz malo provjere čine veliku razliku između istine i neprovjerene, zapravo fake vijesti, navodi se u priopćenju. 

Najčitaniji članci