Obavijesti

News

Komentari 21

Milanović odgovara na pitanja u Obaminu stilu - na mrežama

Milanović odgovara na pitanja u Obaminu stilu - na mrežama
1

Chat s Vladom: 
Predsjednik Vlade obratit će se građanima u ponedjeljak u 10 sati povodom 100 dana svoje Vlade. Građani pitanja mogu postaviti u petak i subotu

VIDEO

U povodu prvih sto dana nove vlade, premijer Zoran Milanović u ponedjeljak će građanima u live streamu odgovarati na pitanja. Pitanja za premijera moći će se postavljati u petak i subotu, i to na zidu Facebook profila Vlade ili #pitajpremijera na Twitteru. Sto dana navršava se u nedjelju, no Milanović će se obratiti građanima u ponedjeljak u 10 sati.

Milanović je putem društvenih mreža već komunicirao s građanima tijekom predizborne kampanje i zapravo je pionir u otvaranju neposredne komunikacije s građanima preko društvenih mreža. Otkad je Kukuriku koalicija formirala Vladu, na ovaj način do sada je na pitanja odgovarao jedino ministar financija Slavko Linić, i to u povodu donošenja proračuna. Prethodna vlada nije otvarala ovu vrstu komunikacijskih kanala s građanima niti je trošila energiju na društvene mreže.

Neposredna komunikacija s građanima, za koju se odlučio aktualni premijer Milanović, na tragu je stila američkog predsjednika Baracka Obame koji također jednom godišnje u live streamu odgovara na pitanja građana.

Tehnički sve provodi agencija Carnet u suradnji s tehničkom službom i novoustrojenim On line odjelom formiranim pri Odnosima s javnošću Vlade. Ovaj će odjel tijekom vikenda prikupiti i analizirati pitanja koja građani imaju za premijera kako bi Milanović u ponedjeljak mogao odgovoriti na njih što više. Predviđeno je i više videopitanja za premijera.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.