News

Komentari 168

Milanović: Plenković je u svom svijetu, pokušava obraniti šefa kabineta i korumpirane ministre

Milanović: Plenković je u svom svijetu, pokušava obraniti šefa kabineta i korumpirane ministre

Na činjenicu da se Vlada ograđuje od njegovih izjava i da te Plenković ispričava, Milanović je rekao kako se premijer ponaša kao ukrajinski agent, a on kao hrvatski predsjednik

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović komentira za RTL Danas poskupljenja u Hrvatskoj, ali i svoje izjave oko Ukrajine i Rusije te odnos s premijerom Plenkovićem. 

Predsjednik je zbog svojih izjava o Ukrajini završio na ukrajinskoj ekstremističkoj stranici "Mirotvorac". Na pitanje boji li se za svoju sigurnost, Milanović je rekao da ga nije strah. 

- Nisu dobili ništa od EU, Ukrajina je... Ja ne govorim ovo da bih nekoga uvrijedio, nisam prijatelj ni neprijatelj Ukrajine - rekao je Milanović i poručio kako u svojim izjavama nije pretjerao. 

- Ukrajina ima problem i mora ga početi rješavati, i sa separatistima koje Rusija nije priznala, nastaviti razgovore - poručio je.

Na činjenicu da se Vlada ograđuje od njegovih izjava i da te Plenković ispričava, Milanović je rekao kako se premijer ponaša kao ukrajinski agent, a on kao hrvatski predsjednik. 

Poručio je kako stanje u Ukrajini prati godinama. 

'Plešem svoj zadnji ples' 

Milanović je rekao kako on i Plenković oko toga nisu komunicirali te da ni nemaju komunikaciju. 

- On je u svom svijetu, pokušava obraniti korumpirane ministre i šefa kabineta - dodao je. 

- Nakon mog posla, moje dužnosti predsjednika Republike, za mene više nema pozicije. Plešem svoj zadnji ples. U mojoj karijeri više nema dalje, neću više nikada raditi nešto ovako i dok to radim, želim učiniti sve u interesu svog naroda i države - istaknuo je predsjednik.

Osvrnuo se ponovno na šefa premijerovog ureda, Zvonimira Frku Petešića. Poručio je kako Plenković "štiti i stavlja u hlad i zaštitu ljude koji su korumpirani". 

- Netko tko svjesno lažno prijavi prebivalište uživa zaštitu premijera, mislim na Frku Petešića. Čovjek je prevario, on nema veze s Dugim otokom, osim što mu je tamo baba. To je kazneno djelo, to je zabranjeno ponašanje - rekao je Milanović. 

Ponovio je da neće skinuti oznaku tajnosti sa svojih putovanja, rekavši kako je to zaštićeni podatak jer je on štićena osoba 24 sata dnevno te da te podatke javnost ne treba znati.

Referirajući se na nalaz izvanrednog inspekcijskog nadzora koji je u Glavnom stožeru Oružanih snaga proveo Inspektorat obrane, najavio je da će zaključak, u kojem piše da zakon nije prekršen, "nalijepiti na zgradu Vlade, kao zelenu naljepnicu".

- Da to vidi hrvatska javnost i da vidi svu bijedu i mizeriju te vlasti, njezinu kriminogenost - rekao je.

Ponovno je prozvao ministra obrane Marija Banožića da je poveo hajku protiv načelnika Glavnog stožera, admirala Roberta Hranja. "Politički je zlorabio inspekciju i ta inspekcija na kraju kaže da je sve bilo po zakonu", dodao je.

- DORH ne postoji nakon onog skandala sa Žalac. Nikad nismo imali korumpiraniju vladu - dodao je. 

Na pitanje je li on lider oporbe u Hrvatskoj, Milanović je rekao da nije. 

- Loše se osjećam u ovoj poziciji. Ovo sve što govorim ne bi trebao biti moj posao. Ja bih radije imao normalnije odnose, pa i s ovim ljudima. Ali ovdje se prije svega radi o nekim sporovima koji se tiču mojih izravnih nadležnosti, to je vojska. Ja sam ih nakon dva mjeseca uspio natjerati da uzmu američki poklon - rekao je. 

- Što su nam sad pokušali prodati – a, dobili smo jedan cincilator, jedne gedore, jedan karburator, ono.. malo su nam donijelo nešto s otpada i to je sad posao. Ti si sad, što, htio ubiti krdo krava radi jednog repa? To je bila cijela ova operacija. Tako se ne pregovara ni na Hreliću - ustvrdio je.

- To je nemar, neznanje, nekompetentnost i s takvim ljudima je nemoguće raditi, s ministrom Banožićem je nemoguće raditi, a dokle će Plenković upropaštavati Hrvatsku vojsku s kadrovima koje postavlja, ja to ne znam - rekao je Milanović.

Najčitaniji članci