Obavijesti

News

Komentari 794

'Karamarko je budući agent banaka i politička kukavica'

'Karamarko je budući agent banaka i politička kukavica'
1

Premijer Milanović je rekao kako se šef HDZ-a Karamarko usprotivio Vladinom rješenju za problem dužnika u švicarcima jer je on za tzv. crnogorsko rješenje

VIDEO

Premijer Zoran Milanović gostujući u Dnevniku HRT-a komentirao je potpisivanje koalicijskog sporazuma u kojem nije IDS.

- Nije vrijedno spomena. Čekali smo neko vrijeme, oni će odlučiti naknadno. Nakon izbora ćemo po svemu sudeći biti zajedno.Šteta jer su oni zaslužni za mnoge stvari koje se sada događaju. Mi smo za Istru stvarno puno davali i ulagali, jako smo držali do toga, ali IDS se mora dogovoriti unutar sebe što želi - rekao je Milanović.

O koaliciji sa A-HSS-om i Zagorskom strankom, Milanović je rekao:

- Oni su došli k nama i mi smo ih rado primili. Prepoznali su rezultate, a ta suradnja je dobra i na lokalnoj razini - rekao je Milanović koji nije želio komentirati postoji li mogućnost suradnje s Mirelom Holy, Radimirom Čačićem ili Ivom Josipovićem. O tome će, kako kaže, nakon izbora.

'Frustracije i duboki kompleksi'

Milanović se oštro obrušio na svog političkog suparnika, predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka koji mu je poručio kako mu sprema konačni poraz  odnosno da ga vodi s 20:0 te da će mu zakucati posljednji koš.

- Predsjednik HDZ-a je stariji čovjek od mene, nisam primijetio da je neki sportaš osim što je po političkoj liniji bio u Upravnim vijećima tamo gdje se dijeli javni novac u košarkaškim klubovima. On je prije toga poručio na jednu moju šalu, spomenuo sam pjesmu od Haustora, da je spreman sa mnom i na ulični obračun. Ja ne znam što bi na to odgovorio, osim da su u pitanju očito neke duboke frustracije i kompleksi. To nije ulični govor, to je bila poruka nekome tko je politička kukavica: "Izađi i bori se!"- izjavio je Milanović te naglasio kako ljudi nakon ovih osam godina znaju i vide tko je on i tko su njegovi suradnici, a tko Karamarko.

'Naša koalicija se može zvati Hrvatska raste'

Na pitanje o imenu koalicijeMilanović je odgovorio kako je pomalo narcisoidno da koalicije same sebi daju ime te da bi se njegova mogla zvati Hrvatska raste jer je to bit priče.

- Domovinska koalicija je bila moja reakcija na uporna pitanja kako ćete nazvati koaliciju. To je malo narcisoidno da sami sebi dajate ime. I nama su zadnji put dali ime Kukuriku koalicija. Kako će se koalicija zvati je potpuno nevažno, može se zvati i 'Hrvatska raste'. Kad vidim da se netko ima obraza nazvati domoljubna koalicija, kao da smo mi svi ostali strani agenti, onda ćemo se mi zvati, ali to je bio više vic, domovinska koalicija jer smo za domovinu, Hrvatsku - rekao je Milanović te istaknuo da se želi približiti svim ljudima, a ne posebno biračima desnog centra.

'Karamarko - agent banaka'

Istaknuo je kako se šef HDZ-a danas usprotivio rješenju za probleme dužnika u švicarcima, a do kojeg je došlo, kako je rekao Milanović, zbog kukavičluka i inercije Vlade u kojoj su bili Karamarko, Šuker, Mlakar, Jandroković, Milošević.

- Nisu radili ništa. To je bio posao Vlade i Sabora. Mi smo ga rješavali u koracima. Sada mi netko  i to predsjednik HDZ-a koji želi voditi Hrvatsku kaže da je za crnogorsko rješenje. Ja nemam nikakvu mržnju prema Crnoj Gori, za razliku od mnogih njegovih, ali Crna Gora i Hrvatsku nisu isto. Hrvatska je veća država, ona to može i mora napraviti. Mi to radimo za građane, a kad se banke budu žalile, onda bar znamo tko će biti njihov agent u Hrvatskoj, Karamarko! - dodao je Milanović te Karamarku ponudio debatu.

'Odrastao u centru Zagreba, a nije bio u stanju naučiti engleski'

- Ja nisam čovjek bez mana, ali kad netko ima 56 godina i odrastao je u centru Zagreba, a nije bio u stanju naučiti engleski jezik, što je minimalni tehnički uvjet da biste vodili malu državu. Čuo sam da ga intenzivno uči, ja sam ga učio 20 godina. To je općepoznata činjenica i nije sramota. U mojoj obitelji ima fakultetski obrazovanih koji ne znaju strani jezik, međutim ne žele biti premijer - rekao je Milanović.

O raspuštanju Sabora

- To neka ostane na Saboru. Ja sam predsjednik stranke, ne vladam većinom, moja stranka ovisi o partnerima, to će biti u okvirima onog što je rekao gospodin Leko - izjavio je premijer.

Konzultacije kod predsjednice

Kazao je da na konzultacije kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović neće ići jer se one ne održavaju uoči izbora. Na one kod bivšeg predsjednika Ive Josipovića, kazao je, išao je jer su bile o nekim drugim pitanjima, a ne o datumu izbora.

- Ta rijetka ovlast predsjednice je nešto što predsjednica treba raditi. Ja bih trebao tamo doći i reći 15. studeni odgovara SDP-u, ali to je privatni interes. Predsjednica u javnom interesu mora raspisati izbore, bez došaptavanja s Karamarkom i Milanovićem. Sa mnom ga sigurno neće biti, a nakon izbora dolazim po mandat za iduću saborsku većinu. Neću nikome prijetiti kao Karamarko. Ne prijetim ni anketama, smatram i da je moja stranka nekad zakinuta, ali to nije namjerno - rekao je Milanović te dodao da će se dalje boriti da Hrvatska raste i ide naprijed.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 794
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku
Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...