Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
471 komentara

'Milanovićeva vlada je pokušala uvesti kaos i mrak u Vukovar'

Vukovarski gradonačelnik rekao je da su odbijanjem provođenja novog popisa stanovništva u vladi Zorana Milnovića pokušali uvesti kaos i mrak u Vukovar

Davor Javorović/PIXSELL
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
471 komentara

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) optužio je u nedjelju bivšu Vladu predvođenu predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem da je, dok je bila nas vlasti, pokušala uvesti kaos i mrak u Vukovar ne želeći na zahtjev vukovarskih gradskih vlasti provesti novi popis stanovništva u tome gradu.

Penava je pojasnio kako je povod za njegovu konferenciju za novinare intervju koji je Večernjem listu dao ministar unutarnjih poslova u tehničkoj Vladi Vlaho Orepić, a u kojem se Orepić dotiče i broja građana srpske nacionalnosti u Vukovaru.

- Unatoč tomu što smo kreatorima kaosa na čelu s Milanovićem, Ostojićem i Pupovcem, a riječ je o razdoblju od kraja 2013. i 2014. godine, predočili podatke imenom i prezimenom o 400 osoba s lažnim prebivalištem i adresama u Srbiji i BiH, unatoč podacima iz osnovnih škola koji govore o 20 posto djece, pripadnika srpske nacionalne manjine, i unatoč identičnim podacima iz vrtića nijedan argument nisu uvažili - naveo je Penava.

Kazao je kako se na brojne apele vukovarske vlasti da se konačno utvrdi pravi broj stanovnika Vukovara odazvao samo ministar Vlaho Orepić koji je, kako je kazao Penava, u tišini počeo raditi na sređivanju stanja u Vukovaru. Također je poručio kako su Vukovaru potrebni mir i stabilnost kao preduvjet gospodarskog oporavka i investicijskih ulaganja u taj grad.

Tema: Izbori 2016.

Možda vas zanima i ovo:
Message