Obavijesti

News

Komentari 2

Milanovićevi napadi pomažu Plenkoviću. To je sve uočljivije

Milanovićevi napadi pomažu Plenkoviću. To je sve uočljivije

Pozicija šefa države višestruko je intrigantna. Svojim napadima on svakako zabavlja dio ljevičarske publike, ali njegova retorika često je desničarska

VIDEO

Ivan Anušić, osječko-baranjski župan i novo lice HDZ-ove desnice, ustao je ovoga tjedna javno u obranu predsjednika stranke s kojim je imao hrabrosti nedavno se javno prepirati, Andreja Plenkovića.
I to od Zorana Milanovića.
Predsjednik države optužio je premijera da ima lažnu dijagnozu za anemiju, čime se radikalna desnica proteklih godina obilato naslađivala, pa je Anušić morao izaći pred novinare i poručiti kako bi “predsjednik trebao imati uljuđeniju komunikaciju i rječnik koji bi trebao biti primjer preko kojeg bismo se svi mi koji ga slušamo ipak ponosili onim što kaže”.
Kako se vidi, nije izričito branio Plenkovića, ali se ipak podvrgnuo testu lojalnosti stranačkom šefu. Makar izgledalo kao na silu.
Taman kad je HDZ-ova desnica počela likovati nad Plenkovićevim “kolosalnim” izbornim uspjesima Milanović ga je iznova opalio ispod pojasa, prisilivši tako Plenkovićeve protivnike da ga javno brane. Izgleda paradoksalno, ali počinje se stvarati dojam kako Milanović zapravo svojim napadima čini uslugu Plenkoviću. I to na više razina. Ne samo što šefu HDZ-a omogućuje da pokazuje mišiće pred svojim članovima i biračima, ne samo da u dijelu liberalne javnosti izaziva čak i simpatije za Plenkovića, nego time neutralizira Plenkovićevu opoziciju u HDZ-u, a stranku navodi da podigne barikade oko svojeg predsjednika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.