Obavijesti

News

Komentari 0

Miletić: U Istri je najizraženija bespravna gradnja u Hrvatskoj

Miletić: U Istri je najizraženija bespravna gradnja u Hrvatskoj

Istarski župan Boris Miletić rekao je u četvrtak na sjednici Županijske skupštine u vezi s bespravnom gradnjom da je u Istri u odnosu prema ostatku Hrvatske bespravna gradnja najizraženija

VIDEO

Podsjetivši da je problematiku bespravne gradnje "stavio na stol" i prilikom posljednjeg posjeta predsjednika Vlade Istarskoj županiji u travnju prošle godine, župan Miletić je rekao kako drži da je "kapacitiranost inspektorata brojem inspektora, kao i područje koje nadziru, nedostatno".

"Mislim da tema bespravne gradnje nije u istom fokusu nadležnog ministarstva u primorskim županijama u odnosu na one kontinentalne. Ova pošast koja se događa u prostoru je puno veći problem primorskih županija, a u Istri je taj napad na prostor najizraženiji", istaknuo je Miletić, koji smatra da se zajedničkim snagama treba očuvati prostor jer su, kako je rekao, "u ovih trideset godina uspjeli Istru urediti na jedan lijep način".

"Istra je poželjna za život i za investicije", istaknuo je, dodajući kako ne mogu dopustiti da se krše zakoni i da netko gleda kratkoročno ostvariti svoj privatni interes na štetu cijele zajednice. Miletić rješenje vidi u spuštanju ovlasti nadzora s državne na regionalnu i lokalnu razinu te u uvođenju strogih kazni za bespravne graditelje.

Miletić: Istra je spremna prihvatiti ukrajinske izbjeglice
Miletić: Istra je spremna prihvatiti ukrajinske izbjeglice

Na sjednici istarske Županijske skupštine načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac rekao je u vezi s prihvatom ukrajinskih izbjeglica da je sedam priobalnih županija, među kojima je i Istra, zasad u skladu s nacionalnim planom, izostavljeno kad je riječ o prihvatu i smještaju većeg broja izbjeglica.

U vezi s pandemijom, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Aleksandar Stojanović rekao je kako u protekle dvije godine, od njezina početka i prvog slučaja zaraze u Istri, od covida ili s covidom umrlo 465 osoba, od čega 55 posto u proteklih pet mjeseci, kada je i incidencija zarazom bila najviša.

"U protekla četiri tjedna bilježi se pad novozaraženih, no konstatacija o kraju pandemije nije točna. Virus je još tu", poručio je Stojanović.

Oporba: 'Bez obzira tko će biti novi ministar, sve će ostati isto', Miletić urlao: 'Narode, ti si kriv'
Oporba: 'Bez obzira tko će biti novi ministar, sve će ostati isto', Miletić urlao: 'Narode, ti si kriv'

U nastavku sjednice vijećnik Zdenko Pliško (Istarska stranka umirovljenika) predložio je nabavu lako sklopivih, električnih bolničkih postelja za potrebe palijativnih bolesnika koje bi bile dostupne u Posudionici ortopedskih pomagala u Puli.

"Apsolutno prihvaćam inicijativu i upoznat sam s tom potrebom u našem društvu. Proračun nije sveto pismo, podliježe izmjenama i dopunama i obećavam da ćemo osigurati sredstva", poručio je župan.

Još jedna inicijativa, ona o uklanjanju žilet-žice na granici u Istri, došla je od IDS-ova vijećnika Roberta Velenika, a išla bi prema hrvatskoj i slovenskoj Vladi.

Miletić: Nadam se da ovo nije početak kraja IDS-ove nadmoći u Istri. Neću osnivati stranku
Miletić: Nadam se da ovo nije početak kraja IDS-ove nadmoći u Istri. Neću osnivati stranku

"Republika Slovenija je žicu postavila prije više od četiri godine uz državnu granicu s Republikom Hrvatskom i time u potpunosti promijenila život na tom području. Žicom je otežan pristup građanima koji svoje poljoprivredne parcele obrađuju na području Slovenije, a njome je učinjen i zločin protiv prirode i životinja kojima se ograničavaju migracije i kretanje", istaknuo je vijećnik Velenik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature