Obavijesti

News

Komentari 727

Milinović: 80 posto građana će na referendumu glasovati "ZA"

Milinović: 80 posto građana će na referendumu glasovati "ZA"
4

Bivši ministar i aktualni saborski zastupnik (HDZ) komentirao je štrajk liječnika i situaciju u zdravstvu, a osvrnuo se i na referendum o braku te referendum o ćirilici

VIDEO

Bivši ministar zdravstva i aktualni saborski zastupnik Darko Milinović u emisiji "Dnevni red" na 24sataTV-u komentirao je štrajk liječnika, referendum o braku, ali i raspisivanje referenduma o ćirilici.

- Povijest se ponavlja. Ponovno svjedočimo izostanku vizije razvoja zdravstvenog sustava. Kada govorimo o radnoj obavezi, govorimo o onome što se ne bi trebalo dogoditi, jer nije ratno stanje, rekao je Darko Milinović. Dodao je kako je uvođenje radne obveze nekorektno, što je spomenuo već nekoliko puta.

- Kad je HDZ izgubio izbore i kad je bila primopredaja vlasti, sadašnjeg sam ministra upozorio da sam potpisao taj Kolektivni ugovor. Zadnja tri mjeseca mandata sam razgovarao sa sindikatima da se odluka o kolektivnom ugovoru odgodi do nove vlasti - rekao je bivši ministar. Dodao je kako novi Kolektivni ugovor znači to da liječnici koji rade prekovremeno bi dobivali manje prihoda od satnice koju rade u regularnom radnom vremenu.

"Linić se usudi prozvati liječnike da su zabušanti"

- Ministar Ostojić je na sve ostao lijen. 40 milijuna usluga zdravstveni sustav godišnje pruži. Mjesečno liječnici opskrbe 3,3 milijuna usluga i zbrinu oko 2000 pacijenata mjesečno i Linić se usudi prozvati liječnike da su zabušanti - naglasio je Milinović. 

Dodao je kako je upozorio ministra Rajka Ostojića da će sustav kolabirati ako se reforme ne nastave provoditi. Kaže i kako aktualna Vlada u dvije godine mandata u zdravstvu ima 4,5 milijarde novog duga.

- Mene je strah da se ne slomi strpljenje svih zdravstvenih djelatnika. To bi značilo izvanredno stanje u zdravstvu. Ja kao ministar bih platio liječnicima vrijeme štrajka, ako su sve radili po zakonu i ako su svoje dužnosti obavljali - kazao je Milinović.

"Ja bih ostao u Vukovaru da sam na mjestu premijera"

Komentirao je i situaciju u Vukovaru te odstupanje od državnog protokola. Rekao je kako je to posljedica politike ove Vlade. 

- Kao izaslanik Vlade sam išao u Jasenovac i bio sam u koloni. Dvije ili tri gospođe su vikale da što ja radim tu i da ne pripadam tamo. Ja da sam na mjestu Milanovića, ja bih inzistirao na tome i ostao bi. Čekao bih i dva sata. Uzeo bih lampion i poklonio se žrtvama rata - rekao je Milinović. Dodao je i kako je potpisao peticiju za referendum o ćirilici na dan pada Vukovara. 

- HDZ bi problemu ćirilice pristupio na puno suptilniji način. Ni jedan grad u Hrvatskoj se ne može mjeriti s tragedijom Vukovara - kaže Milinović te je komentirao i referendum o braku.

- Preko 700.000 potpisa ima za to referendumsko pitanje. Taj referendum će u Hrvatskoj proći s preko 80 posto glasača koji će reći da su "ZA". Mislim da će HDZ pozvati birače da glasuju "ZA". Mislim da svatko mora zaokružiti ono što misli i mislim da je korektno izaći na referendum - zaključio je Milinović. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 727

VIDEO

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'
TRAGEDIJA KRAJ ZAGREBA

Kamionom usmrtio djevojčicu u Dugom Selu. Susjeda: 'Išla je u školu. Čuli smo strašan udarac'

Oko 12 sati u Rugvičkoj ulici dijete je smrtno stradalo u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao kamion. U tijeku je očevid, kratko je objavila zagrebačka policija. Neslužbeno doznajemo da se radi o curici

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje
UPOZORENJE DHMZ-A

VIDEO Olujno nevrijeme stiglo u Hrvatsku: Vjetar čupao stabla, neka mjesta ostala bez struje

SAMOBOR - Olujni vjetar slomio je dreveće koje je palo na cestu kod Samobora i otežala promet. - Stabla su pala na ulazu u Samobor, odnosno izlaz Bobovica sa autoceste ispred Bregane - rekao nam je čitatelj. Velika promjena vremena s jakom kišom i olujnim vjetrom već je u ponedjeljak poslijepodne i navečer stigla u neke krajeve naše zemlje. Za središnji i istočni dio Hrvatske oglašen je narančasti meteoalarm zbog grmljavinskog nevremena. Za ostatak zemlje oglašen je žuti meteoalarm zbog grmljavine. U nekim mjestima nema struje.
FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak