News

Komentari 9

Milka Đurasović oslobođena krivnje za ubojstvo djevojčica: 'Žao mi je što sam ih ubila...'

Milka Đurasović oslobođena krivnje za ubojstvo djevojčica: 'Žao mi je što sam ih ubila...'

Majka iz Pertha koja je ubila svoje dvije kćeri, a nakon toga i sebi pokušala oduzeti život, oslobođena je od svih optužbi za ubojstvo zbog psihičke nestabilnosti

Četrdesetogodišnja žena Milka Đurasović, porijeklom iz BiH, u srijedu je oslobođena krivnje na Vrhovnim sudom Zapadne Australije. Na suđenju je priznala da je ubila svoje dvije kćeri, desetogodišnju Miju i šestogodišnju Tianu, čija tijela je pronašao otac Nenad u listopadu 2019. godine. Tvrdila je kako smatra da ne bi trebala biti proglašena kazneno odgovornom za svoje postupke.

Sudac Stephen Hill zaključio je kako je njena psihička bolest bila toliko jakog intenziteta da nije mogla u momentu shvatiti da ne smije ubiti djevojčice ni sebe. Majka je proglašena nevinom za oba ubojstva. Sudac je naredio da ostane u pritvoru do naloga guvernera nakon čega će biti puštena na slobodu, prenosi Daily Mail.

Prisjetimo se, Milka Đurasović se probudila oko sedam sati na dan ubojstva i u ostavi pripremila noževe i uže. Kći Tiana je počela plakati kada je to sve ugledala.

- Hoćeš li mi nešto napraviti? Želim ići u školu - upitala je šestogodišnjakinja.

Majka se tada trgnula iz transa. Počela je spremati djevojčice za školu. Suprug Nenad ju je kontaktirao.

- Zvučala je normalno i optimistično - nadodao je.

Majka je nastavila sa vožnjom kćeri do škole. Na ulazu se parkirala nekoliko minuta prije nego se odlučila vratiti kući.

- Idemo u kupovinu - rekla je Tiani.

Kasnije tog jutra je odlučila nastaviti sa planom ubijanja. Uključila je usisivač kako bi prigušila ikakve zvukove. Nakon toga je ubila svoje dvije kćeri. Poljubila ih je i zagrlila, a potom položila igračke uz njihova tijela.

Uzela je video kameru i snimila sebe kako se ispričava mužu i poručuje mu da ju pusti da umre. Također si je pokušala nekoliko puta oduzeti život.

Otac se tog poslijepodneva vratio kući s posla i otkrio je Mijino tijelo kako bespomoćno leži na podu. Tianino tijelo su kasnije otkrili bolničari, ali majci nije bilo ni traga.

Policija je majku ubrzo pronašla na plaži udaljenoj 11 kilometara od kuće gdje si je pokušala ponovno oduzeti život. Službenici su također pronašli nekoliko bilješki gdje je Milka napisala kako voli svoje kćeri više nego ikoga i da joj je žao što se nije bolje brinula o njima. Žali što nije bila u boljim odnosima sa mužem i prijateljima.

- Nisam voljela govoriti o svojim problemima. Voljela bi da sam mogla. Jako mi je žao zbog svega. Djevojke su već postale nervozne jer nisu htjele da završim na lijekovima. Ja sam kriva za sve. Nisam htjela ništa loše, ali je tako ispalo - pisalo je u bilješkama.

Psihijatar Adam Brett je dva puta razgovarao sa majkom u pritvoru.

- Smatram da je optužena bila psihički nestabilna u vrijeme počinjenja kaznenog djela. U tom trenutku nije imala sposobnost razaznati da to ne bi trebala učiniti. Također je imala nihilističke zablude i vjerovala je u to da je spasila kćeri od groznih stvari koje je ona sama doživjela - objasnio je Brett.

Najčitaniji članci