News

Komentari 13

Ministar: Besa trans ostaje bez licencije. Identifikacija žrtava može trajati i do tjedan dana

Ministar: Besa trans ostaje bez licencije. Identifikacija žrtava može trajati i do tjedan dana

Bugarski istražni organi rade na utvrđivanju razloga koji su doveli do ove velike tragedije za Sjevernu Makedoniju, ali i cijelu regiju. Sutra očekujemo dobiti neke prve informacije, rekao je ministar Spasovski

Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski rekao je da su glasine o švercu petardi i goriva autobusom u kojem su izgorjeli ljudi, na razini špekulacija, javlja RTL.

- Bugarski istražni organi rade na utvrđivanju razloga koji su doveli do ove velike tragedije za Sjevernu Makedoniju, ali i cijelu regiju. Sutra očekujemo dobiti neke prve informacije. Moramo utvrditi činjenice o razlozima zbog kojih je došlo do ove tragedije.- kazao je Spasovski.

U tijeku je obdukcija tijela stradalih kako bi se utvrdio njihov identitet.

- Na identifikaciji zajednički rade timovi s instituta za sudsku medicinu Sjeverne Makedonije i Bugarske. Identifikacija je počela. MUP Makedonije radi na osiguravanju DNK materijala rodbine stradalih. Cijeli proces, prema najavama bugarskih vlasti, može trajati tjedan dana - dodao je.

Već je pokrenut postupak za oduzimanje dozvole prijevozniku.

- Besa trans kao kompanija ima licencu za organizaciju ovakvih putovanja. Međutim, izvod iz licence daje se za svako pojedino vozilo. Danas je ministarstvo prometa i veza utvrdilo da ovo vozilo, koje je stradalo, nije imalo službenu dozvolu. Najnovija informacija je da je potpisan akt o oduzimanju licence Besa transu - rekao je Spasovski.

Sjeverna Makedonija zavijena je u crno nakon jučerašnje tragedije na autocesti u Bugarskoj u kojoj je poginulo 46 putnika, među kojima 12 maloljetnika. Proglašena je trodnevna žalost.

Najčitaniji članci