Obavijesti

News

Komentari 10

Ministar Horvat: Investicijski ciklus u Hrvatskoj ide dalje

Ministar Horvat: Investicijski ciklus u Hrvatskoj ide dalje
1

Horvat je rekao i da vlada i resorna ministarstva - u borbi za spašavanje svakog radnog mjesta, obrta, trgovačkog društva i OPG-a - osiguravaju izvore financiranja za likvidnost hrvatskih poduzetnika

VIDEO

Ministar gospodarstva i kandidat HDZ-a u 3. izbornoj jedinici Darko Horvat poručio je u srijedu kako investicijski ciklus u Hrvatskoj ide dalje kroz projekte njegovog ministarstva, kroz investicije u istraživanje i razvoj te kroz praćenje novih poduzetničkih inovativnih ideja.

Podsjetio je na vladine mjere pomoći gospodarstvu u vrijeme koronakrize i dodao kako su u lipnju poduzetnici mogli koristiti mjeru potpora za očuvanje radnih mjesta skraćivanjem radnog vremena za poslodavce s više od deset zaposlenih i u iznosu do 2000 kuna neto mjesečno po radniku,

Takva je mjera predviđena i za mikropoduzetnike ako zbog pandemije koronavirusom bilježe manje prihode i pad gospodarske aktivnosti.

Danas je, rekao je, reaktivirana potpora za samozapošljavanje kroz koju je od listopada 2016. do ožujka 2020. zaposleno 19.936 osoba, a Vlada je donijela i potpore za proširenje poslovanja koju mogu koristiti svi bivši korisnici potpore za samozapošljavanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Horvat je rekao i da vlada i resorna ministarstva - u borbi za spašavanje svakog radnog mjesta, obrta, trgovačkog društva i OPG-a - osiguravaju izvore financiranja za likvidnost hrvatskih poduzetnika.

Tako su za 5500 zahtjeva podnesenih u Hrvatsku agenciju za malo gospodarstvo, inovacije i investicije osigurali dovoljnu količinu likvidnih sredstava da za više od 3500 poduzetnika osiguraju kredite koji nikad nisu bili povoljniji. „Oni su kamatne stope 0,25 posto i imaju poček od godine dana”, dodao je.

Kandidatkinja HDZ-a u 9. izbornoj jedinici Grozdana Perić podsjetila je da u idućem mandatu žele dodatno smanjiti PDV na 13 posto za svu hranu te omogućiti plaćanje PDV-a po naplaćenim računima što će poboljšati likvidnost poduzeća.

Također, za male poduzetnike će omogućiti da maksimalni blagajnički limit bude viši od 50.000 kuna a za srednje i velike bi se sa dosadašnjih 50.000 digao na 80.000 kn. Uz to, predviđa se i ukidanje poreza na promet nekretnina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a