Obavijesti

News

Komentari 27

Ministar Krstičević u Sloveniji dogovarao suradnju u obrani

Ministar Krstičević u Sloveniji dogovarao suradnju u obrani
1

U vojnoj vježbi "Štit", koja se treba održati u travnju, sudjelovat će i pripadnici Slovenske vojske, a dio vježbe pogledat će zajedno Grabar Kitarović i Borut Pahor

VIDEO

Potpredsjednik vlade i ministar obrane Damir Krstičević razgovarao je u srijedu u Ljubljani o suradnji na području obrane i sigurnosnim izazovima u Europi i susjedstvu sa slovenskom ministricom obrane Andrejom Katič, a  tijekom službenog posjeta Sloveniji primio ga je i predsjednik države Borut Pahor.

U izjavama nakon susreta ministar Krstičević i slovenska ministrica ocijenili su odličnom suradnju dviju država te dogovorili njen nastavak i poboljšanje na obrambenom i sigurnosnom području, rekavši da je to u strateškom interesu obiju susjednih država, članica EU-a i NATO saveza.

Sigurnosne prilike u svijetu i bližem okruženju sve su složenije pa su prijateljstvo i suradnja na području obrane važni u smanjivanju sigurnosnih rizika, istaknuto je nakon sastanka i razgovora, a Krstičević i slovenska ministrica Katič založili su se za stabilnost regije i njenu sigurnost, u čemu odgovornost nose i obje države na putu država u regiji prema euroatlantskim integracijama.

Dogovoren je i nastavak suradnje u međunarodnim vojnim misijama, na području obrambene i zaštitne industrije te na području školovanja za vojne potrebe, a Krstičević je posjetio i vojnu ustanovu Poljče, gdje je smješten NATO-ov centar izvrsnosti za borbene aktivnosti u gorskim uvjetima.

U vojnoj vježbi "Štit", koja se treba održati u travnju, sudjelovat će i pripadnici Slovenske vojske, a dio vježbe pogledat će zajedno predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i slovenski predsjednik Borut Pahor, najavio je Krstičević.

Hrvatskog ministra obrane primio je u predsjedničkoj palači i slovenski predsjednik, a u parlamentu se sastao s članovima odbora za obranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.