Obavijesti

News

Komentari 25

Ministar Kujundžić osnovao je povjerenstvo za Imunološki

Ministar Kujundžić osnovao je povjerenstvo za Imunološki

Milan Kujundžić izvijestio je kako je osnovao povjerenstvo za Imunološki zavod kako bi se vidjelo može li taj Zavod sačuvati svoj brand i radna mjesta

VIDEO

 Ministar zdravstva Milan Kujundžić izvijestio je u nedjelju kako je osnovao povjerenstvo za Imunološki zavod kako bi se vidjelo može li taj Zavod, nakon uloženog dodatnog novca, sačuvati svoj brand i radna mjesta.  

Kujundžić je, gostujući u emisiji N1 televizije "Točka na tjedan", podsjetio da je Imunološki zavod bio veliki hrvatski brand iz prošlog stoljeća, s vrlo visokom kvalitetom i ugledom na svjetskom tržištu, uključujući i Svjetsku zdravstvenu organizaciju. Nažalost, dodao je, spletom nesretnih okolnosti u zadnjih 20-ak godina, sada je upitno što se može napraviti.

Stoga je, kaže, jučer imenovao povjerenstvo koje će otići u Imunološki zavod provjeriti da li taj Zavod, nakon još uloženih 12 milijuna kuna u opremu, može za dva do četiri mjeseca krenuti sa proizvodnjom krvnih derivata.

"Ako je točno što navodi ravnateljica ustanove da bi ta investicija bila dovoljna, onda bi to bio veliki pomak", rekao je Kujundžić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Najavio je da bi se, ako se te tvrdnje pokažu točnim, onda krenulo s proizvodnjom derivata u rano proljeće što bi, dodaje, olakšalo i financijsku situaciju i dalo prostora za sačuvati proizvodnju samodostatnosti za Hrvatsku.

"Treba, s jedne strane, sačuvati brand, a, s druge strane, radna mjesta", naglasio je ministar te ustvrdio kako će s cjepivima to biti puno teže jer je, dodaje, izgubljeno i tržište i brand.

Na pitanje hoće li se ići u privatizaciju Imunološkog zavoda i uvođenje strateškog partnera ili pak država i Grad Zagreb mogu zadržati Imunološki, ministar Kujundžić je odgovorio da sve što se može, treba zadržati, ali je i dodao kako ne treba bježati od strateških partnera, a da proizvodnja ostane u Hrvatskoj.

Kujundžić je naveo i kako u sadašnjim prostorijama Imunološki zavod može ostati kratkoročno, jer više nije primjeren, a da se dugoročno treba razmišljati o ulaganjima od 15 do 17 milijuna u opremu i u prostor u okolici Zagreba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a