Obavijesti

News

Komentari 31

Ministar Linić: Mnogi dugovi su samo bili gurnuti pod tepih

Ministar Linić: Mnogi dugovi su samo bili gurnuti pod tepih
1

Ministar financija Slavko Linić je na sjednici Vlade izvijestio da je deficit središnje države u prvih osam mjeseci veći od 13 milijarde kuna odnosno preko 3,8% BDP-a

VIDEO

Ministar financija Slavko Linić je na sjednici Vlade u četvrtak izvijestio da je deficit središnje države u prvih osam mjeseci veći od 13 milijarde kuna, odnosno preko 3,8 posto BDP-a. Rezultat je to nižih prihoda u srpnju i kolovozu na osnovu PDV-a i poreza, ali tvrdi da to nije neočekivano. U prvih šest mjeseci deficit je iznosio 11,4 milijarde kuna, odnosno 3,4 posto iako je plan bio deficit od 3 posto. 

Linić je kazao da u ovakvim okolnostima ne možemo zadovoljiti fiskalno pravilo. Nakon pet godina recesije i negativnog kretanja BDP-a i rashodima koji rastu, zbog zdravstva koje je bilo skriveno pod tepih i neprovedenih procesa restrukturiranja na području željeznica i zračnog prijevoza, to utječe na povećanje rashodovne strane.

"Zbog našeg rada imamo povećane rashode"

- Sve su to rashodi koje treba isfinancirati. To sve utječe na povećanje rashodovne strane koja nije rezultat lošeg rada ove Vlade nego želje da se obračunamo sa svim onim što stvara negativno okruženje. Prema tome upravo zbog našeg rada imamo povećane rashode, koje izbjeći ne možemo dapače ih kreiramo jer radimo - kazao je Linić predstavljajući izvršenje proračuna za prvih pola godine.

Najavio je da će uskoro doći do rebalansa proračuna, ali tek kad dobiju sliku sanacije zdravstva. Ponovio je i sve već poznate makroekonomske podatke koji ne daju svijetlu sliku našeg gospodarstva. 

Odbili izvješće o radu Revizorske komore za 2012. godinu

Vlada je odbila izvješće o radu Revizorske komore za 2012. godinu. Ministar financija Slavko Linić izvijestio je da su napravili minus od 615.000 kuna u radu, jer su zapošljavali ljude bez odobrenja te organizirali edukacije i donosili odluke o isplati predavača.

- Ministar financija će u okviru svojih ovlasti tražiti smjenjivanje ljudi i raspuštanje Upravnog vijeća Komore - rekao je Linić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C