Obavijesti

News

Komentari 31

Ministar: Meni je štrajk čudan jer imaju najbolji ugovor u RH

Ministar: Meni je štrajk čudan jer imaju najbolji ugovor u RH
1

Znamo da je u Zračnoj luci srednja stručna sprema kao prosjek radne snage, a prosječna plaća preko 8000 kuna neto, rekao je i pozvao radnike da se vrate raditi

VIDEO

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nakon sjednice Vlade prokomentirao je prosvjed u zagrebačkoj Zračnoj luci, kojim zaposlenici žele upozoriti da bi kod novog francuskog koncesionara mogli ostati bez svih svojih prava. Ministar radnicima garantira da nemaju nikakvog razloga za strah.

- Prosvjed je po meni vrlo čudan, jer djelatnici Zračne luke imaju među pet najboljih kolektivnih ugovora u državi. Znamo da je tamo zapravo srednja stručna sprema kao prosjek radne snage, a prosječna plaća preko 8000 kuna neto. Isplaćuje se regres, božićnice, apsolutno svi dodaci na plaće plus bonusi i beneficije. Malo tko u državi ima takva prava i imat će takva prava zadržana u narednih pet godina, sukladno koncesijskom ugovoru. Nema nikakve brige da se radnicima neće poštivati ista prava koja se poštuju i sada - kazao je.

Radnike pozvao da se vrate na radna mjesta

Radnike je pozvao na razum i da se vrate na svoja radna mjesta, te ponovio da imaju 40 posto bolja prava nego što je to slučaj u drugim poduzećima u zemlji.

- Iza ovog štrajka vam se kao iza svakog štrajka kriju neki drugi interesi, nekakve dodatne beneficije, neki novci koji su možda ljudima obećani što je protuzakonito - kazao je ministar.

O prosvjedu radnika HP-a: Mi ni Pošta nemamo alternativu

Na Markovom trgu prosvjedovali su radnici Hrvatske pošte, organizirani kroz Hrvatski sindikat pošte i Republički sindikat radnika Hrvatske. Razlog je što je u tvrtki nedavno viškom proglašeno 270 radnika. Sindikalci se protive načinu na koji je Uprava Pošte utvrdila kriterije za otkaze.

Ministar Hajdaš Dončić napomenuo je da je prosvjed organizirao dio sindikata u tvrtki, ali i da od navedenih 270 radnika, koji su proglašeni viškom, njih većina radi u administraciji.

- Mi nemamo i Uprava Pošte nema alternativu. Tržište pošte je liberalizirano i preko 20-tak poduzeća u zemlji je registrirano za obavljanje poštanske djelatnosti. Možemo ili stati s planom restrukturiranja, što nećemo, ili će Pošta propasti. Ja si ne mogu dozvoliti taj luksuz zbog čudnovatog zapošljavanja prevelikog broja djelatnika koji nažalost postoji u Pošti - kazao je ministar.

Podsjetio je da je u Pošti bilo zaposleno preko 10.000 radnika, a sada ih je 9300 i "još mora biti restrikcija". Podsjetio je da je u posljednjih godinu dana iz Pošte dobrovoljno otišlo 1040 radnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa