Obavijesti

News

Komentari 10

'Odnos dviju država dosegnuo razinu strateškog partnerstva'

'Odnos dviju država dosegnuo razinu strateškog partnerstva'
1

Posebna pozornost u daljnjoj suradnji dviju zemalja stavljena je sigurnost i stabilnost na području jugoistočne Europe i potporu Hrvatske susjednim državama na putu k europskim integracijama

VIDEO

Predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović razgovarala je u petak s američkim ministrom obrane Jamesom Mattisom, a tijekom sastanka naglašeno je snažno prijateljstvo i savezništvo te izuzetno uspješna bilateralna obrambena i vojna suradnja dviju država koja je dosegla razinu strateškog partnerstva, doznaje se iz službenog priopćenja.

Ministar Mattis se sastao s predsjednicom u okviru službenog posjeta Hrvatskoj koja je domaćin Posebnog sastanka ministara obrane država članica Američko-jadranske povelje.

- Tijekom sastanka naglašeno je snažno prijateljstvo, savezništvo te izuzetno uspješna bilateralna obrambena i vojna suradnja dviju država, koja je dosegla razinu strateškog partnerstva - stoji u priopćenju Ureda predsjednice.

Tijekom susreta su naznačena i područja buduće suradnje koja će dodatno osnažiti ukupne međudržavne odnose.

- Posebna pozornost stavljena je na sigurnost i stabilnost na području jugoistočne Europe, snažnu potporu Hrvatske susjednim državama na njihovu putu k europskim i euroatlantskim integracijama te potrebu jačanja političke prisutnosti i osnaživanja uloge SAD na području jugoistočne Europe - dodaje se u priopćenju.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik hrvatske vlade i ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.