Obavijesti

News

Komentari 8

Ministar Šprlje u Vrgorcu je najavio izradu zemljišnih knjiga

Ministar Šprlje u Vrgorcu je najavio izradu zemljišnih knjiga
1

U Hrvatskoj postoji više od 100 projekata izmjere i izrade zemljišnih knjiga koje tek treba provesti, a vrgorački slučaj dobio je na važnosti angažmanom pojedinaca u lokalnoj zajednici

VIDEO

Ministar pravosuđa Ante Šprlje sudjelovao je u nedjelju u Vrgorcu na tribini o predstojećoj izradi zemljišne knjige za katastarsku općinu Dusina, a voditeljica Ispostave katastra u Vrgorcu, Sanja Maršić stanovnike koji žive uz polja Jezero i Rastok upoznala se s projektom izrade zemljišnih knjiga koji će na terenu početi u iduća dva mjeseca.

U Hrvatskoj postoji više od 100 projekata izmjere i izrade zemljišnih knjiga koje tek treba provesti, a vrgorački slučaj dobio je na važnosti angažmanom pojedinaca u lokalnoj zajednici, rečeno je na tribini održanoj u polivalentnoj dvorani Grada Vrgorca, na kojoj se okupilo  stotinjak vrgorskih poljoprivrednika.

Ministar je rekao da je prije desetak dana potpisao Odluku o izradi zemljišne knjige u katastarskoj općini Dusina, te je pozvao vlasnike zemljišta da pripreme sve vrste dokaza nad zemljištem: oporuke, kupoprodajne ugovore, pisma, fotografije, kako bi u kratko vrijeme dokazali vlasništvo nad zemljom.

Također je informirao poljoprivrednike o mogućnostima uređenja imovinsko-pravne odnose s rodbinom i susjedima, okrupnjavanja zemljišta i slično.

Voditeljica Ispostave katastra Sanja Maršić rekla je da su posljednje zemljišne knjige u Vrgorcu izrađene u vrijeme Habsburške monarhije 1836. godine, i da je to najbolji dokaz važnosti projekta. Odgovarajući na upite zainteresiranih zemljovlasnika Maršić je obećala  maksimalan angažman katastra i pozvala je građane na suradnju.

U izjavi Hini ministar Šprlje je rekao kako je donijeta odluke da se kreće s osnivanjem zemljišne knjige za Katastarsku općinu Dusinu. To je projekt, jedan od najvećih u državi po broju čestica, 24.000 čestica. Dugo se čekalo, ali sada smo donijeli odluku i sada slijedi operativno organiziranje. U utorak je sastanak o točnim tehničkim detaljima, rekao je Šprlje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak nosi potpise, Milanović će mu dati mandat za sastavljanje Vlade

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primit će predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske u petak u 10 sati, u Uredu predsjednika Republike

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?
FOKUS ISTRAŽITELJA

Novi detalji istrage o nestaloj Danki (2): Otac osumnjičenog Dejana zna gdje je njeno tijelo?

Djevojčica (2) je nestala 26. ožujka u Srbiji. Smatraju da je ubijena. Uhitili su počinitelje. No analiza tragova zasad ne ide u prilog istražiteljima