Obavijesti

News

Komentari 4

Ministar tvrdi: 'U narednim se mjesecima očekuje pozitivna odluka SAD-a oko ukidanja viza'

Ministar tvrdi: 'U narednim se mjesecima očekuje  pozitivna odluka SAD-a oko ukidanja viza'
1

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u srijedu je rekao kako u narednim mjesecima očekuje "pozitivnu odluku" SAD-a oko ukidanja viza za hrvatske državljane

VIDEO

O tome odlučuju razna tijela u SAD-u uz podršku američkog veleposlanstva. Mislim da možemo u narednim mjesecima očekivati pozitivnu odluku", rekao je Gordan Grlić Radman u HRT-ovoj emisiji "A sada vlada", dva dana prije no što će Hrvatsku posjetiti američki državni tajnik Mike Pompeo.

Hrvatska za ukidanje viza mora imati ispod 3 posto odbijenih viza, a u Europskoj uniji vize za SAD trebaju još samo državljani Cipra, Bugarske i Rumunjske. Američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst u utorak je kazao kako još nema službeni izvještaj o ispunjenju tog uvjeta, no da je "vrlo optimističan".

Robert Kohorst : 'Hrvatska vrlo blizu ukidanja viza za SAD'
Robert Kohorst  : 'Hrvatska vrlo blizu ukidanja viza za SAD'

Na susretu u Dubrovniku s američkim šefom diplomacije hrvatski će politički vrh razgovarati i o ukidanju dvostrukog oporezivanja između dviju država.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Danas ćemo donijeti odluku na vladi, pokazat ćemo to državnom tajniku Pompeu. S njihove strane je isto potrebna evaluacija, a to će pridonijeti pravnoj sigurnosti poreznih obveznika, posebno onih koji imaju dvostruka državljanstva", rekao je Grlić Radman.

"Uspostavit će se i mehanizmi za suradnju poreznih službi SAD-a i Hrvatske", najavio je.

Hrvatsko vodstvo će u Dubrovniku s Pompeom razgovarati i o kupovini borbenih zrakoplova F-16.

"Postoji natječaj, postoje procedura i rokovi", rekao je hrvatski ministar, dodavši kako je "interes SAD-a prirodan, kao i drugih država koje se natječu".

MVEP vapi: Vadite vize za SAD da poboljšamo statistiku, nemamo još puno vremena...
MVEP vapi: Vadite vize za SAD da poboljšamo statistiku, nemamo još puno vremena...

Hrvatska nabavlja 12 borbenih aviona, a osim ponude SAD-a, stigle su i ponude Švedske, Francuske i Izraela. Uz premijera Andreja Plenkovića i ministra Grlića Radmana, u Dubrovniku je predviđen i susret Pompea s hrvatskim ministrom obrane Marijem Banožićem.

Grlić Radman je najavio da bi do kraja godine Hrvatsku trebao posjetiti i ruski šef diplomacije Sergej Lavrov, povodom otvaranja novog ruskog veleposlanstva na novoj lokaciji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke