Obavijesti

News

Komentari 49

U 21. stoljeću smo: Radmanovo ministarstvo naručilo je fiksne telefone - 1500 kn po komadu!

U 21. stoljeću smo: Radmanovo ministarstvo naručilo je fiksne telefone - 1500 kn po komadu!

U natječaju se navode koje sve minimalne karakteristike moraju imati fiksni telefoni. Tako među ostalim moraju imati zaslon u boji, HD glas, vizualnim indikacijama poruke na čekanju...Stigla je i žalba

VIDEO

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova krenulo je, izgleda, u reformu internog telekomunikacijskog sustava i za to su spremni platiti više od 900.000 kuna iz svog proračuna, piše portal Telegram.hr. 

Raspisali su natječaj za 571 fiksni “telefonski aparat”, pa bi ministar Gordan Grlić-Radman idućih mjeseci, nakon postupka, službeno trebao parafirati kupovinu.

Cijena “telefonskih aparata”, 740.000 kuna bez PDV-a, na prvi pogled začuđuje. Troškovnik i dokumentacija otkrivaju kako je riječ o “SIP telefonskim aparatima” i to minimalnih karakteristika: sa zaslonom u boji, HD glasom, vizualnim indikacijama poruke na čekanju, programabilnim LED tipkama te, među ostalim, redial listom za bar 100 poziva.

To, navode, nije prvi takav posao MVEP-a. U jesen prošle godine kupili su 211 sličan 'telefonski aparat'. Platili su ih 300.000 kuna, a pritom su – kao i u ovom natječaju – naveli točan model određenog proizvođača koji bi im odgovarao.

Konkretno, sada traže 487 “telefonskih aparata tip MiVoice 6867 IP phone ili jednakovrijedno” i još 84 naprednijih “telefonskih aparata tip Mitel MiVoice 6869 IP phone ili jednakovrijedno”. 

Riječ je o telefonima kanadske korporacije Mitel, specijaliziranoj za poslovne telekomunikacije, a ministarstvo naglašava kako želi kompatibilnost s postojećom infrastrukturom jer “ne može preuzeti rizik nefunkcionalnosti sustava.

Prema podacima Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, piše Telegram, na ovako napisanu natječajnu dokumentaciju pristigla je žalba. U idućim tjednima znat će se hoće li stručna služba morati korigirati natječaj ili se petstotinjak stolova može početi čistiti za nove i napredne “telefonske aparate”. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.