Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ministarstvo: Nadzor doma u Brezovici još nije gotov

Ni policija ni Ministarstvo zdravstva nisu završili ni obradu ni nadzor doma u Brezovici. U srijedu je objavljeno kako se djevojčica (10) sama ozlijedila

S. Midžor
Foto: S. Midžor
6 komentara

Ne znam odakle informacije o navodnim preliminarnim rezultatima nalaza inspekcije Ministarstva zdravstva, ali mi za njih ne znamo, opovrgnula je tvrdnje nekih medija glasnogovornica u Ministarstvu zdravstva Zora Lažeta. Prema tim tvrdnjama, inspekcija je navodno utvrdila da se 10-godišnja djevojčica, koja je u tri tjedna iz Caritasova doma dvaput prebačena u dječju bolnicu, sama ozlijedila. No ni policija ni Ministarstvo zdravstva još nisu završili ni obradu ni nadzor.
- Moramo točno utvrditi sve činjenice, pričekati sve relevantne rezultate i tek onda ćemo moći reći što se zbivalo u Brezovici - zaključila je glasnogovornica.
Večernji list je u srijedu objavio kako prema preliminarnim i neslužbenim nalazima nadzora inspekcije Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, 10-godišnja štićenica Caritasova doma u Brezovici nije zlostavljana. Naveli su da su ozljede na tijelu S.Š. nastale samoozljeđivanjem. Djevojčica s područja Ličko-senjske županije inače boluje od Downova sindroma s teškom metalnom retardacijom. Liječnici tvrde da nije pokazala znakove agresivnosti i autoagresivnosti, no iz sustava socijalne skrbi tvrde da je riječ o štićenici s teškom mentalnom retardacijom koja je izrazito sklona samoozljeđivanju.

Možda vas zanima i ovo:
Message