Obavijesti

News

Komentari 38

Ministarstvo socijalne skrbi nakon Severininih optužbi: 'Pokrećemo izvanredni nadzor'

Ministarstvo socijalne skrbi nakon Severininih optužbi: 'Pokrećemo izvanredni nadzor'

Slučaj je komentirao i resorni ministar Josip Aladrović koji je poručio da ne želi prejudicirati krivnju, niti braniti sustav već da će se utvrditi činjenice izvanrednim nadzorom

VIDEO

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne skrbi pokrenulo je postupak izvanrednom upravnog nadzora nad zakonitosti rada i postupanja Centra za socijalnu skrb Zagreb, podružnice Maksimir, vezano uz slučaj Severine Vučković, poručili su iz ministarstva za N1 i dodali kako je u tijeku prikupljanje i izdvajanje dokumentacije. 

Severina je u intervjuu za portal H-Alter iznijela optužbe na račun sustava socijalnog rada zbog svega što je doživjela u borbi za skrbništvo nad sinom s bivšim partnerom Milanom Popovićem. Osim bivšeg partnera, prozvala je i Centar za socijalnu skrb, pokojnog gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i njegove bliske suradnike. 

Severina o susretu s Bandićem: Vikao je na mene da Milan želi dati Zagrebu 50 milijuna eura
Severina o susretu s Bandićem: Vikao je na mene da Milan želi dati Zagrebu 50 milijuna eura

Iz Centra za socijalnu skrb Zagreb za N1 su poručili kako se pridržavaju "važećih zakonskih odredbi pri obavljanja svoje djelatnosti", odnosno da djeluju u svrhu interesa, dobrobiti i zaštite prava maloljetnog djeteta. 

- Odluku o sadržajima roditeljske skrbi, kada roditelji ne mogu postići dogovor, donosi isključivo nadležni Sud na temelju utvrđenih činjenica i dokaza - priopćili su. 

Slučaj je u petak komentirao i resorni ministar Josip Aladrović u Dnevniku HTV-a

- Vezano uz ovaj konkretni slučaj, mi smo odmah po objavi tog intervjua, čim smo bili upoznati s time što je gospođa Vučković izjavila, pokrenuli izvanredni upravni nadzor nad Centrom za socijalnu skrb u Zagrebu i podružnicama koje su u tom intervjuu kvalificirane kao one koje su eventualno počinile pogreške. Moram biti vrlo otvoren - utvrdit ćemo činjenice. Ja ne želim niti prejudicirati krivnju niti braniti sustav u ovom slučaju, ja vjerujem da je sve učinjeno prema pravilima struke, međutim mi ćemo proučiti sve do zadnjeg dokumenta i izvijestiti o nalazu - poručio je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature