Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
85 komentara

Ministarstvo turizma: Imamo 47.000 kreveta više nego lani

Dubrovnik, Rovinj i Zagreb su naše tri top destinacije, pokazuju rezultati za prvu polovicu turističke godine. Ukrajinskih je turista bilo 35 posto više nego u prvom polugodištu lani

Split: Brojni kupači na Bačvicama potražili osvježenje od visokih 35 stupnjeva Celzijevih
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
85 komentara

U prvom je polugodištu Hrvatska zabilježila rast turističkog prometa od 6,39 posto po broju dolazaka i tri posto po broju noćenja, u odnosu na isto razdoblje lan, izvjestilo je danas Ministarstvo turizma. Ostvareno je 6,88 milijuna dolazaka i 26,26 milijuna noćenja. 
S 30. lipnja raspolagali smo u turizmu sa 47.000 novih kreveta (4 posto više), najviše u obiteljskom smještaju pa kampovima. 
Unatoč realnom rastu turističkog prometa, rast volumena kapaciteta utjecao je na njihovu popunjenost - prosječna popunjenost po krevetima iznosila je nešto manje od 11 posto, odnosno jedan posto manje nego u istom razdoblju lani.

Prosječne stope popunjenosti su bile niske pa tako i u hotelima (29,6 posto), u kampovima su bile oko 10 posto, u domaćinstvima 6,37 posto.
Prvo je polugodište, prema vrsti smještajnih kapaciteta, donijelo rast prometa za hotele (7,3 posto više dolazaka). 
Visoke stope rasta ostvarene su na tržištima kineskih turista (40 posto više dolazaka i noćenja), kao i s turistima iz SAD-a (oko 15 posto više)  i Kanade (rast od deset posto). Na većini ključnih tržišta bilježe se stabilne stope rasta.

Ukrajinskih je turista, primjerice, bilo 35 posto više nego u prvom polugodištu lani. 


Dubrovnik, Rovinj i Zagreb su naše tri top destinacije, pokazuju rezultati za prvu polovicu turističke godine. 
 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message