Obavijesti

News

Komentari 8

Ministarstvo tvrdi: Neće biti promjena u državnoj maturi

Ministarstvo tvrdi: Neće biti promjena u državnoj maturi
1

Analiza, koja bi trebala biti gotova do kraja godine, će biti podloga za donošenje konačnih rješenja, uz usuglašavanje stajališta svih sudionika, kažu u Ministarstvu

VIDEO

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta poručilo je u četvrtak kako u školskoj godini 2014./2015. neće biti promjena u državnoj maturi.

 - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta još je 7. svibnja 2014. godine dalo suglasnost na Kalendar polaganja državne mature u školskoj godini 2014./2015 koji je objavljen na stranicama NCVVO-a 15. svibnja 2014. godine. U Kalendaru su navedeni obvezni i izborni predmeti, datumi i vrijeme polaganja ispita državne mature koji će se provoditi u ljetnom roku od 5. do 30. lipnja 2015. te u jesenskom roku od 26. kolovoza do 11. rujna 2015. godine. U Kalendaru nema nikakvih izmjena u popisu izbornih predmeta u odnosu na prošlu godinu - poručuju iz Ministarstva.

 - Činjenica je da Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja radi na dubinskoj analizi državne mature koja bi trebala biti gotova do kraja godine i na osnovi koje će se pripremiti prijedlozi poboljšanja u budućoj provedbi državne mature. Analiza će biti podloga za donošenje konačnih rješenja, uz usuglašavanje stajališta svih dionika.MZOS očekuje da će analiza ukazati na potrebu provedbe ispita državne mature po završetku nastavne godine kako bi se maturanti rasteretili dvostrukog pritiska vezanih uz zaključivanje ocjena u završnom razredu i pristupanju ispitima državne mature. Školama bi se time omogućila kvalitetnija organizacija u provedbi ispita državne mature - navodi se u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.