Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
57 komentara

Ministrica Ana Mrak Taritaš: Nema više gradnje bez papira

Nova ministrica Ana Mrak Taritaš priznaje da je ‘zablokirala’ kad je doznala da će naslijediti ministra Vrdoljaka, ali sad se jako raduje novom poslu i izazovima

Goran Stanzl/Pixsell
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

24express: Prije desetak dana postali ste ministrica graditeljstva. Bili ste desna ruka ministru Ivanu Vrdoljaku, a i međunarodno ste priznata stručnjakinja u sektoru urbanizma. Jeste li, kada su vas imenovali ministricom, pomislili da je napokon došlo i vaše vrijeme’?

Ne, jer bih mogla reći da je svako vrijeme bilo - moje vrijeme. Pitanje je kako shvaćate posao kojim se bavite. Ja ga shvaćam oduvijek vrlo odgovorno, i maksimalno mu se posvetim. Tako da stvarno moram reći da sam, što se radnih zadataka tiče, bila uvijek u pravom vremenu. No, naravno da sam zadovoljna što sam, nakon toliko godina u struci, dobila priliku i kao ministrica utjecati na mnoge stvari za koje iz prakse znam da nisu dobre. A i drago mi je što mi je pružena prigoda da na jedan drukčiji način pokažem znanje, iskustvo i stručnost.

24express: Niste ni u jednoj stranci, ali simpatizirate HNS. Je li to istina?

Da, nisam član niti jedne stranke, ali sam glasač i simpatizer HNS-a od samog početka.

24express: Mislite li da je vrijeme za učlanjenje u stranku?

Trenutačno najviše razmišljam kako biti uspješna ministrica, gospodin Ivan Vrdoljak i ja smo bili odličan tim, započeli smo nekoliko velikih projekata i želim ih na najbolji mogući način privesti kraju. Nikad se u životu nisam vodila računicom, pa neću ni sad - dakle bit će kako bude. Nemam ništa protiv političkih stranaka, već sam i rekla da je HNS moj politički izbor, a sve stalo će doći ili neće samo po sebi.

24express: Izjavili ste da ste tri dana bili zbunjeni kada vam je javljeno da postajete ministrica. Tko vam je javio i jeste li odmah pristali preuzeti vođenje Ministarstva?

Ministar Vrdoljak i ja smo dugo razgovarali i on je predložio da preuzmem to mjesto. Rekao je da je to najlogičnije i najbolje rješenje, ali mi nije bilo lako. Mjesto zamjenice ministra bilo je vrlo odgovorno, znala sam sve što se događa, sve što se planira, ali mi se ovo ipak činio još korak više i u prvom me je trenutku ta spoznaja zablokirala. No, evo, došla sam sebi i sad s veseljem gledam u budućnost.

>>> Više pročitajte u 24Expressu


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message