Obavijesti

News

Komentari 11

Ministrica objasnila zašto nisu slali inspekciju u Koprivnicu...

Ministrica objasnila zašto nisu slali inspekciju u Koprivnicu...
1

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković za Dnevnik Nove TV je govorila o situaciji u domovima za starije i nemoćne, ali i opasnosti koja je još uvijek prisutna...

VIDEO

Naravno, još uvijek postoji opasnost i opravdan strah da nam se na popuštanje mjera može dogoditi izbijanje virusa u domovima za starije i nemoćne osobe i zato je važno staviti naglasak za poštivanje strogih epidemioloških uputa i apelirati na osobnu svijest svih koji dolaze u posjete, rekla je ministrica na početku razgovora za Novu TV

Pokazalo se da su ponajveći problem bili upravo domovi za starije i nemoćne, kao, uostalom, i u ostatku svijeta. Svaki treći pacijent koji je u hrvatskoj preminuo od posljedica korona virusa bio je štićenik domova u Splitu i Koprivnici. Zašto incpekcija nikad nije bila u Koprivnici?

- Nismo slali inspekciju jer smo nakon izbijanja, ulaza virusa u dom u Koprivnicu zatražili izvješće epidemiologa i na temelju tog izvješća poduzete su sve mjere i radnje i nije bilo potrebe slati, objasnila je Bedeković.

- Svaki dom ima svoje specifičnosti, s obzirom na broj korisnika, rekla je ministrica na pitanje kako to da su negdje reagirali na pojavu temperature kod korisnika, a negdje nisu danima.

Na pitanje zašto se nije ranije reagiralo s obzirom na koronakrizu, Bedeković je rekla da to treba pitati stručnjake, tj. medicinsku struku.

Uspostavljeni su i županijski centri koji su trebali kontrolirati situaciju.

- Županijski timovi u čitavoj Hrvatskoj izvršili su 860 posjeta domovima za starije i nemoćne i drugim pružateljima. Ministarstvo na temelju analize tih izvješća šalje na teren inspekcijske nadzore. U proteklom razdoblju do jučer izvršeno je ukupno 95 nadzora od čega 74 u ustanovama za starije i nemoćne osobe, rekla je ministrica Bedeković i dodala kako su utvrđene nepravilnosti.

- Najveći broj nepravilnosti odnosio se na veći broj korisnika od dozvoljenih u obiteljskim domovima, kod nekih da su radili bez licencija, bez dozvole za rad, u dijelu ustanova utvrđen je manjak osoblja, zaključila je Bedeković. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.