News

Komentari 2

Ministrica vanjskih poslova od petka boravi u SAD-u i Kanadi

Ministrica vanjskih poslova od petka boravi u SAD-u i Kanadi

Pejčinović Burić će od 20. do 22. travnja biti u Torontu gdje će sudjelovati na sastancima ministara vanjskih poslova skupine G7 s pozvanim ministricama vanjskih poslova svijeta

Potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić boravit će od petka do utorka u posjetama Kanadi i Sjedinjenim Državama, objavio je MVEP u četvrtak. 

Pejčinović Burić će od 20. do 22. travnja biti u Torontu gdje će sudjelovati na sastancima ministara vanjskih poslova skupine G7 s pozvanim ministricama vanjskih poslova svijeta.

Na neformalnom sastanku G7 će se raspravljati o sigurnosnoj situaciji u Siriji, odnosima s Rusijom, odnosima s Iranom, situaciji u Venezueli te na Korejskom poluotoku, dok će se na formalnom sastanku razgovarati o ravnopravnosti i osnaživanju žena kao ključnog faktora u izgradnji mira, smanjenju siromaštva i ekonomskog rasta.

Pejčinović Burić sastat će se u Torontu i s kanadskom kolegicom Chrystiom Freeland s kojom će razgovarati o bilateralnim odnosima dviju država, a posebice o unaprjeđenju gospodarske suradnje i privlačenju investicija u RH.

Također, ministrica će se ondje susresti i s hrvatskim gospodarstvenicima i predstavnicima hrvatske zajednice u Kanadi.

U New Yorku, 23. i 24. travnja, šefica hrvatske diplomacije sudjelovat će na otvorenoj raspravi Vijeća sigurnosti o mladima, miru i sigurnosti te sastanku Opće skupštine Ujedinjenih naroda na visokoj razini o izgradnji i održavanju mira.

Sastat će se i s Miroslavom Lajčakom, predsjednikom Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Najčitaniji članci