Obavijesti

News

Komentari 22

Ministrica Vučković: Na mene nitko ne može utjecati, s Rimac se oko Nacrta nikad nisam čula

Ministrica Vučković: Na mene nitko ne može utjecati, s Rimac se oko Nacrta nikad nisam čula
1

Konačni prijedlozi su uvijek izrađeni u skladu sa znanjem koje imam o tematici, s mojom savješću i iza takvih prijedloga stojim. Nitko na mene ne može utjecati, rekla je za RTL ministrica poljoprivrede Vučković

VIDEO

Potresi na političko-javnoj sceni posljednjih dana uzdrmali su brojne političke ličnosti među kojima prednjači bivša gradonačelnica grada Knina i saborska zastupnica HDZ-a Josipa Rimac.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

video vijesti 01-06 01:17

U korupcijskoj hobotnici koju je pročešljao Uskok pojavili su se osumnjičeni za primanje mita i korupciju, a imena 49 svjedoka u "slučaju Rimac", između ostalih, uključuju ministricu poljoprivrede Mariju Vučković, državnog tajnika Tugomira Majdaka i Plenkovićevu pomoćnicu Tenu Mišetić.

Među uhićenima je i tajnica kabineta ministrice Vučković Ružica Njavro, a Vučković je prvi put od izbijanja afere javno za RTL progovorila o nekim stvarima.

Je li na nju na bilo koji način utjecala Ružica Njavro vezano uz spornu Uredbu o zakupu šumskog zemljišta?

- Na mene utječu, naravno, i u razgovorima i radom u povjerenstvima i sudjeluju u izradi dokumenata mnogi moji bliski suradnici, no konačan prijedlog donosim ja, ja za njega odgovaram. Konačni prijedlozi su uvijek izrađeni u skladu sa znanjem koje imam o tematici, s mojom savješću i iza takvih prijedloga stojim. Nitko na mene ne može utjecati na način da bih učinila nešto što je protivno javnom interesu ili savjesti - rekla je Vučković za RTL.

Uhićena njezina tajnica kabineta

Na pitanje kakav je njenzin odnos s Josipom Rimac, rekla je da se "dobro poznaju", no oko sporne uredbe, kaže, nisu razgovarale.

- Josipa Rimac mene nikad u životu, vezano za Nacrt uredbe o šumskom zemljištu nije zvala.

Istraga je pokrenuta i protiv njezine tajnice kabineta Njavro.

- Istražni postupak je otvoren, pričekat ćemo rezultate istrage, a poslije i cijelog procesa. To je jedino što mogu komentirati, uz napomenu da svaki pokušaj pogodovanja ili radnje koje nisu zakonite, nisu moralne, naravno da osuđujem. To je generalno, a što se tiče ovog konkretnog postupka, pričekat ćemo rezultate istrage.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"