Obavijesti

News

Komentari 80

"Miran sam, oporba će izgubiti glasovanje i neće postići cilj"

"Miran sam, oporba će izgubiti glasovanje i neće postići cilj"
1

Oporbu je prozvao da stabilnosti, konstruktivnosti i rješavanju problema pristupa na osebujan i teatralan način, a lidera oporbe nazvao je neformalnim glasnogovornikom Ivice Todorića

VIDEO

Ja sam miran, poručio je premijer Andrej Plenković komentirajući zahtjev oporbe za opoziv njegove Vlade. Uvjeren je da Vlada sve što radi, radi dobro i korisno za Hrvatsku.

- Ako opozicija želi koristiti svoje demokratsko pravo po četvrti put to je sve uredu. Imat ćemo raspravu, oni će glasovanje izgubiti i neće postići cilj - uvjeren je Plenković. 

Oporbu je prozvao da stabilnosti, konstruktivnosti i rješavanju problema pristupa na osebujan i teatralan način, a lidera oporbe nazvao je neformalnim glasnogovornikom Ivice Todorića. Uvjeren je da veliki broj političkih aktera   promijenio retoriku za 180 stupnjeva.

- Kao da cijela javnost pati od kolektivne amnezije. Imali ste pjesmicu koja je trajala pet mjeseci koju su pjevali SDP i Most da HDZ i Vlada štiti Todorića. Najednom u rujnu sasvim druga pjesmica. Postaju praktički glasnogovornici Todorića. To je interesantno i to je jedan fenomen - izjavio je Plenković. 

Naveo je da su za razliku od njih Vlada i HDZ spriječili destabilizaciju gospodarstva i financijskog sustava, da su zadržali radna mjesta, omogućili preduvjete za najbolju turističku sezonu u povijesti. Kazao je da izvanredna uprava trenutno radi poslovne planove restrukturiranja svih kompanija u sustavu koncerna Agrokor. 

- Nakon toga slijedi proces koji će završiti nagodbom. Sve to radi se u miru, tiho, profesionalno i odgovorno. Cilj je da kad se kompanije nađu u takvom problemu, dođe do svježe likvidnosti bez ijedne lipe trošenja novaca poreznih obveznika - izjavio je. 

Ustvrdio je da je to ono što radi Vlada, a sve ostalo je, kaže, dio političkog teatra u kojem neki “igraju malo teatralnije uloge, a neki malo ozbiljnije”. Upitan u kojoj mjeri Vlada može i smije li sudjelovati u procesu restrukturiranja Agrokora te smije li djelovati u smjeru da se formira domaći konzorcij koji bi preuzeo dijelove Agrokora kako bi se djelomice sačuvao sustav o kojem ovisi dobar dio prehrambeno-poljoprivrednog sektora premijer je rekao kako je kako na poslovnom planu radi izvanredni povjerenik kojeg je predložila Vlada i imenovao Trgovački sud te da to nije posao Vlade.

Na pitanje je li Vlada analizirala zašto je izgubljen spor u arbitraži za Inu pred švicarskim sudom te je li točno da je za to odgovoran vještak s hrvatske strane, premijer je odgovorio:

- Vi sada spajate nespojivo. Naša žalba koja ne išla pred švicarski savezni sud se odnosila na neke aspekte procesnog karaktera. Ovo što vi govorite, govorite o samom sadržaju arbitražne presude koja je donesena ranije. U ovom trenutku nemam nikakav razlog da špekuliram o kvalifikacijama je li to bilo zbog ovog ili onog slučaja. Što se Vlade tiče mi nažalost ovog trenutka glede tog procesa koji je pokrenut 2014. nemamo na raspolaganju nemamo na raspolaganju dodatnih pravnih lijekova - rekao je Plenković. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.