Obavijesti

News

Komentari 19

Mirjana Pukanić poručuje: Dižem tužbu protiv države

Mirjana Pukanić poručuje: Dižem tužbu protiv države
4

Pukanić je demantirao informaciju koja se pojavila u medijima o tome da je supruga Mirjana angažirala svog dostavljača kokaina da ga ubije

VIDEO

Ivo Pukanić u ponedjeljak je demantirao informaciju da je službeno optužio suprugu da je naručila njegovo ubojstvo.
- Potpuna je laž da sam optužio suprugu za pokušaj ubojstva. Na žalost, to nije jedina izmišljotina hrvatskih novinara koji prate zbivanja koja se vezuju uz mene i moju suprugu - kazao je predsjednik NCL Media Grupe. Informaciju o tome kako je Ivo Pukanić optužio Mirjanu da je angažirala svog dostavljača kokaina da joj ubije supruga objavile su jedne dnevne novine.
Međutim, Pukanić je rekao kako je pokrenuo brakorazvodnu parnicu. Njegov odvjetnik tvrdi da Pukanić nije zatražio razvod.
Skrbništvo nad kćeri Pukanići neće morati razrješavati jer će djevojka uskoro napuniti 18 godina. Mirjana, tvrde izvori bliski Pukaniću, još nije nazvala kćer, nego je preko policije poručila da je želi vidjeti. Policija je u ponedjeljak objavila fotorobot napadača na Pukanića, a iako se to očekivalo, još mu nisu oduzeli pištolj. Navodno ima nekoliko komada oružja.

MINISTAR MILINOVIĆ: BOLNICA NIJE KRŠILA ZAKON
Medicinsko osoblje bolnice Vrapče nije prekršilo zakon u odnosu prema Mirjani Pukanić pa nema na temelju čega zatražiti smjenu ravnatelja Vlade Jukića, izjavio je ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović nakon posjeta toj ustanovi.
- Mirjana Pukanić izašla je zadovoljna i, prema svim dosadašnjim pokazateljima, bolnica nije prekršila zakon - rekao je Milinović.
Nije želio komentirati zahtjev predsjednika HHO-a Ive Banca za smjenom ravnatelja Jukića. Rekao je kako Ministarstvo neće nikoga smjenjivati na temelju pritisaka nego u slučaju kršenja zakona.Milinović je dosad primio i izvješće Centra za socijalnu skrb, a do ponedjeljka u podne u Ministarstvo su trebala stići očitovanja liječnika obiteljske medicine i Hitne pomoći koji su sudjelovali u "slučaju Mirjane Pukanić" do njezine prisilne hospitalizacije. Svu dokumentaciju razmotrit će inspekcija Ministarstva te za nekoliko dana objaviti nalaz. Ministar nije želio komentirati ni privođenje Mirjane u lisicama. Kazao je da je to bilo mučno gledati, no taj bi dio trebale ispitati druge institucije. Dr. Jukić nije želio govoriti o zahtjevu za njegovom smjenom kao ni o cijelom slučaju.
- Ne osjećamo krivnju već, naprotiv, smatramo da svakodnevno pomažemo pacijentima. U prosjeku u bolnicu dolaze 24 nova pacijenta na dan među kojima je 12-13 hitnih slučajeva, koji dolaze vozilom Hitne pomoći, a neki među njima i sputani - rekao je Jukić.
Predsjednik HHO-a Ivo Banac i Sanja Sarnavka iz udruge B.a.B.e u ponedjeljak na konferenciji za novinare u prostorijama HHO-a izvijestili su javnost kako su uime Mirjane Pukanić od ministra zdravstva Milinovića zatražili uputnicu za Mirjanu da se skloni u sigurnu kuću. Milinović im je dogovorio kako izdavanje takve uputnice nije u njegovoj nadležnosti nego u nadležnosti Centra za socijalnu skrb. Banac i Sarnavka nadalje su izvijestili kako Mirjana u ponedjeljak napušta Zagreb te da je do danas bila u hotelu koji su joj plaćale prijateljice. M. Pukanić u ponedjeljak je bila na policiji na obavijesnom razgovoru, no nisu joj rekli zašto su je pozvali. Pukanićeva supruga nema uza se ni zdravstvenu ni osobnu iskaznicu koje su joj ostale u stanu u Ilici u koji se nakon izlaska iz bolnice u Vrapču nije vratila. Mirjana Pukanić također je najavila tužbu protiv države zbog svih događanja proteklih desetak dana te trenutačno oformljuje odvjetnički tim. Iz Psihijatrijske bolnice u Vrapču izašla je bez otpusnog pisma. Ravnatelj bolnice Jukić kaže da je Mirjana Pukanić u trenutku odlaska uza se imala otpusnicu. Otpusno pismo, tvrdi Jukić, liječnici nisu stigli napisati zbog brzine kojom je donesena odluka Županijskog suda. Otpusno pismo joj je poslao poštom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.