Obavijesti

News

Komentari 71

Mirko Marić: Zbog vozača sam ostao invalid, ali ne mrzim ga

Mirko Marić: Zbog vozača sam ostao invalid, ali ne mrzim ga
3

Suze i kajanje: Zagrebačkog djelatnika čistoće Mirka Marića (32) u bolnici je posjetio vozač zbog kojeg je ostao bez obje potkoljenice. Marić mu je oprostio...

VIDEO

Teško je. Još me bole noge i ovisan sam o tuđoj pomoći, ali moram biti jak zbog djece, odlučan je Mirko Marić (32), djelatnik zagrebačke Čistoće koji je zbog pijanog vozača ostao bez obje potkoljenice. 

Marića smo posjetili u njegovu domu u Lukarišću kraj Dugog Sela. Iz bolnice je stigao prije nekoliko dana i još se privikava na život u invalidskim kolicima. 

U stan od 98 kvadrata na 1. katu zgrade u Sopnici-Jelkovcu, koji su dobili na korištenje od gradonačelnika Milana Bandića, preselit će se u lipnju, čim najstarija kći završi prvi razred. 

Jasno se sjeća noći 16. veljače koja mu je zauvijek promijenila život. Radio je noćnu smjenu s trojicom kolega u zagrebačkoj Klaićevoj ulici. Jakov A. (35) u Škodi Octaviji pogodio ga je dok je stajao na papuči kamiona. 

- Došao mi je s leđa, nisam ga ni čuo ni vidio. Da sam bio na tlu, sigurno bi me ubio, a mogao nas je pokositi svu trojicu - prisjetio se Marić kobnog događaja. 

Znao je da je ostao bez jedne noge, a nije se iznenadio ni kad su mu rekli da su mu morali amputirati i drugu. Bila je previše smrskana

Cijelo vrijeme bio je pri svijesti. Pomagao je liječnicima skinuti prsten i odrediti krvnu grupu iako je izgubio oko tri litre krvi. Znao je da je ostao bez jedne noge, a nije se iznenadio ni kad su mu rekli da su mu morali amputirati i drugu. Bila je previše smrskana. 

Otkrio je kako ga je u bolnici posjetio i pijani vozač. Ispričao mu se i ponudio pomoć. 

- Sav se tresao. Tresla mu se vilica, ruke... Što da radim s njim? Rekao sam mu da ga ne mrzim. Morat će živjeti s tim i odgovarati za to što je učinio - govori pomirljivo 32-godišnjak. 

Jakov je nakon nesreće napuhao 1,81 promila alkohola. Iz policije su doznali i da uopće nije kočio. Arhitekt je i ima dvoje djece, a nesreća ga je potpuno slomila. Mirko priznaje da ga je brinulo kako će reagirati njegovo troje djece: Helena (7), Ivan (5) i Monika (1), no oni su to prihvatili i pomažu tati da se snađe u kući. 

Prioritet im je srediti kupaonicu u novom stanu i nabaviti proteze kako bi Mirko bio što samostalniji. Mora proći i dugotrajnu rehabilitaciju poslije koje će se, nada se, vratiti u tvrtku. Optimizam ga unatoč teškoj nesreći ne napušta. Kaže, dok su djeca i supruga uz mene, ja sam najsretniji. 

Obitelj Marić: Hvala svima koji su nam pomogli 

Zaista su svi bili divni. I kolege, i gradonačelnik, i građani koji su pomogli. Neizmjerno smo im zahvalni, rekla je Mirkova supruga Anita. Marić ima tekući račun u Splitskoj banci br.: 2330003-3243497770.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.