Obavijesti

News

Komentari 2

Miro Cerar Slovencima obećao novu energiju i optimizam

Miro Cerar Slovencima obećao novu energiju i optimizam

Slovenski premijer Miro Cerar izjavio je povom dvedest i pete obljetnice samostalnosti Slovenije da Slovenci mogu biti ponosni na hrabrost koju su prije 25 godina pokazali u stvaranju svoje države

VIDEO

- Slovenci mogu biti ponosni na hrabrost koju su prije 25 godina pokazali u stvaranju svoje države, a i na postignuća u proteklih 25 godina iako su u tome počinjene i greške - naveo je u svojoj čestitci povodom Dana državnosti i proslave 25. obljetnice samostalnosti premijer Miro Cerar.

"S velikim se ponosom sjećam događaja od prije 25 godina, te hrabrosti, jedinstva, životne energije  i vizije koju smo tada imali", kazao je u svojoj poslanici Cerar, dodavši da je tada svatko dao svoj kamenčić u mozaik stvaranja demokratske države, s jednim ciljem - boljem životu u vlastitoj suverenoj državi.

Cerar je 1991. godine bio asistent na Pravnom fakultetu u Ljubljani, te je sudjelovao u pripremama za izradu ustava nove države, a prije dvije godine postao je premijer obećavši izlazak iz ekonomske krize,  borbu protiiv korupcije i neetičnog ponašanja u politici.

U svojoj čestitci naveo je da je cilj njegove vlade ukloniti pogreške koje su se u razvoju države pojavljivale i za koje je kriva politika, a za to je i danas potrebna suradnja svih, a ne političke podjele.

"Sada opet uspješno rješavamo sve izazove, usmjereni smo na budućnost i rađa se novi optimizam. Priznajmo svoje uspjehe kojih nije malo, budimo odvažni u novim promjenama i uvjeren sam da ćemo onda i uspjeti", naveo je Cerar u čestitci građanima u povodu proslave 25. Dana državnosti koji se slavi 25. lipnja, u spomen na taj datum 1991. kad je u parlamentu proglašena nezavisnost.

U razgovoru za slovensku televiziju Cerar je kazao da je u 25 godina počinjeno i dosta grešaka jer su se političari bavili sami sobom i tako izgubili povjerenje javnosti, ali ne smiju se zaboraviti uspjesi. Slovencima s osamostaljenjem uspjela je izuzetna stvar jer su se tako postavili na zemljovid i prepoznati su u društvu mnogo većih nacija.

"U  naš smo ustav zapisali  bitne civilizacijske vrijednosti, ljudska prava i dostojanstvo ljudi, a ne smijemo zaboraviti niti to da je i naša domovina, naša država, jedno od temeljnih vrijednosti koje moramo poštovati", kazao je slovenski premijer Cerar u čestitci svojim zemljacima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...