Obavijesti

News

Komentari 12

Misterij na tavanu: Dječak u bakinoj kući pronašao mumiju

Misterij na tavanu: Dječak u bakinoj kući  pronašao mumiju
2

Desetogodišnji dječak Alexander Kettler igrao se na bakinom tavanu u gradu Diepholzu u Njemačkoj i naišao na egipatski sarkofag u kojemu se nalazila mumija

VIDEO

Njemačka policija, tužiteljstvo i forenzički stručnjaci istražuju misterij mumije koju je desetogodišnji Alexander Kettler otkrio na prašnjavom tavanu kuće njegovih djeda i bake u njemačkom gradu  Diepholzu.

U sarkofagu je bilo zamotano tijelo dugačko 1,49 metara, a pronađena je i voštana maska nečijeg lica. CT snimke otkrile su kako je lubanja dobro očuvana, te da strijela viri iz lijeve očne duplje. Također, analiza je pokazala da tanki metalni sloj prekriva sve kosti, piše AFP

Moguće je da se tijelo sastoji od nekoliko ljudi

Jedan od stručnjaka koji je sudjelovao u analizi, rekao je da se kosti nisu raspale jer je tijelo bilo u zavojima, koji su po njegovom mišljenju, proizvedeni još tijekom 20. stoljeća.

Drugi pak patolog iz Münchena je uvjeren da nije riječ o nikakvoj mumiji, te da je  čak moguće da se pronađeno tijelo sastoji od nekoliko ljudi.

Dječakov otac Lutz-Wolfgang Kettler, rekao je da mu je otac umro prije  njegove 12. godine, a da je 50-ih godina putovao po Africi, pa je moguće da je tada donio mumiju kao suvenir.

Čekaju nalaze: Ako je doista mumija, neće biti istrage

Tužitelji zajedno s policijom moraju pričekati završetak svih pretraga, kako bi saznali je li možda riječ o ubijenim ili nestalim ljudima.

- Pričekat ćemo rezultate analiza da vidimo koliko su stare kosti. Ako su starije od nekoliko stotina godina, onda je doista riječ o mumiji i slučaj više nećemo istraživati - izjavio je glasnogovornik policije Frank Bavendiek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'
IZBORI 2024.

Penava: 'Demografija nam je najvažnija. Ne brine me Zagreb, on je možda i prenapučen...'

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.