Obavijesti

News

Komentari 16

Mjesecima mole za 'zebru: 'Sad je tu auto udario dijete: Da sami uzmemo kreč i počnemo farbati'

Mjesecima mole za 'zebru: 'Sad je tu auto udario dijete: Da sami uzmemo kreč i počnemo farbati'
1

Pješački prijelaz čeka se mjesecima, još uvijek nije postavljen, a jučer je zbog toga nastradalo dijete. Mjesecima se građani bore za zebru kraj osnovne škole...

VIDEO

Na ovo mjesto upozoravamo mjesecima. Blizu je osnovne škole. I ništa nisu učinili! Zar je birokracija takva da ne možemo zaštititi ni najmlađe?! Jučer sam svjedočio nesreći kad je auto na ovom mjestu udario dijete. E sad će ići tužba, priča nam čitatelj iz Gajnica na zapadu Zagreba.

- Tamo postoji znak pješačkog prijelaza, ali na cesti nema 'zebre', odnosno potpuno je izblijedjela, a bila je tamo kad se gradila zgrada. Slali smo upite zašto su zagrebačke ceste u ožujku obojile sve pješačke prijelaze u okolici osim ovoga gdje postoji i vertikalni znak za zebru. U veljači su nam odgovorili da će ga obnoviti čim to dozvole vremenske prilike, u veljači! Slali smo im upit sljedeći mjesec, odgovorili su nam da je obnova u tijeku. Na tom mjestu djeca prelaze cestu kad idu u školu koja je udaljena samo pedesetak metara - priča nam ogorčeni čitatelj. 

Nakon silnih upita i obećanja, u svibnju im iz Grada stiže odgovor da je blizu osnovne škole po rješenju bio iscrtan privremeni pješački prijelaz koji je nakon isteka privremenog rješenja prometa uklonjen.

- Da, točno to su nam napisali. Bila je tamo privremena zebra, sad je više nema, ali ostavljen je znak. Koji pokazuje na zebru koje nema. Zar je potrebno da sami uzmemo kreč i počnemo farbati? - dodao je čitatelj.

Tvrdi kako je u ponedjeljak vidio kako auto na tom mjestu udara dijete.

- Malo ga je dotaknuo, dijete je palo i odmah se podiglo. Viđao sam tog malog po kvartu, išao je iz škole. Stariji gospodin u automobili bio je u šoku. Problem je što na raskrižju u blizini postoji pješački prijelaz, ali ovdje je izblijedio, iako za njega ima znak sa strane. To je direktan put na školsko igralište i prema školi. Iz mjesnog odbora su rekli da su više puta pisali gradskoj četvrti da dođe netko i stavi zebru. Ne mogu razumjeti, zar stvarno netko mora poginuti? - dodao je čitatelj.

Zagrebačka policija dojavu o naletu na dijete nije zaprimila, ali će dodatno provjeriti ukoliko je netko osobno došao u policijsku postaju kasnije prijaviti. 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina