Obavijesti

News

Komentari 84

'Mladić uoči presude, zajedno s Karadžićem, jeo pečeni odojak'

'Mladić uoči presude, zajedno s Karadžićem, jeo pečeni odojak'
1

Ratko je želio doći i čestitati Radovanu, iako ga čeka izricanje presude. Bilo je još gostiju, ali Radovanu je bilo iznimno važno što je došao Ratko i što su zajedno dijelili slavski kolač, kazao je Luka Karadžić

VIDEO

Dan uoči izricanja presude, Ratko Mladić je u Haagu s Radovanom Karadžićem slavio blagdan Arhanđela Mihovila (Aranđelovdan) i to uz pečenog odojka, doznaje tabloid Alo.  

Ratni zločinac je gotovo cijeli dan proveo u društvu prvog predsjednika Republike Srpske, a kako doznaje Alo, sve je organizirao svećenik Vojislav Voja Bilbija koji već dulje od desetljeća posjećuje srpske osuđenike u Haagu.   

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:27

Luka Karadžić, Radovanov brat, izjavio je: "Radovan je zadovoljan što su mu dopustili da na pravi način obilježi blagdan jer mu je to jako bitno. Ratko je želio doći i čestitati Radovanu, iako ga čeka izricanje presude. Bilo je još gostiju, ali Radovanu je bilo iznimno važno što je došao Ratko i što su zajedno dijelili slavski kolač".

Dok su Mladić i Karadžić zajedno slavili, njihovi bivši suradnici bili su jako skeptični kad je riječ o presudi.  

- Ništa dobro ne očekujem od Haaškog suda. Njima je važno samo da im Mladić danas bude živ, da ga mogu osuditi, a poslije će ga pustiti da brzo umre. Njima nije do odugovlačenje u žalbenom postupku i žele izbjeći osporavanje presude - rekao je Vojislav Šešelj. 

- Bit će to presuda kao i sve druge kada su u pitanju Srbi. Glavno suđenje Mladiću je po haaškoj konstrukciji zločinački pothvat, a ne po klasičnim dokazima krivičnog suđenja - rekao je Nikola Šainović, osuđen na 22 godine zatvora zbog zločina počinjenih na Kosovu. 

Ratko Mladić na kraju je u Haagu osuđen na doživotnu kaznu zatvora.  Proglašen je krivim zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića krivim za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti u BiH te ga osudio na doživotnu kaznu zatvora. 

- Zločini koji su počinjeni pripadaju najgnjusnijima poznatima čovječanstvu i uključuju genocid i istrebljenje kao zločin protiv čovječnosti", poručio je predsjedavajući sudac Alphons Orie izričući Mladiću kaznu doživotnog zatvora. 

- Djela optuženog bila su toliko presudna za počinjenje zločina da bez njih zločini ne bi bili takvi kakvi jesu - poručio je haški sudac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 84
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.