News

Komentari 34

'Mobing u bolnici Srebrnjak je odgovornost premijera i Beroša'

Gradski zastupnik Tomislav Tomašević (Zagreb je NAŠ!) ustvrdio je u ponedjeljak da je prijetnja otkazima u Dječjoj bolnici Srebrnjak gradonačelnikova osveta neposlušnima, poručivši premijeru i ministru zdravstva da su divljanje i mobing u toj ustanovi - njihova odgovornost.

Tomašević se na konferenciji za novinare Kluba zastupnika lijevog bloka osvrnuo na prijetnju otkazima zaposlenicima Mirjani Turkalj i dr. Davoru Plavcu, vezano uz raspravu o stanju u Dječjoj bolnici Srebrnjak koja će se naći na dnevnom redu sjednice Skupštine 9. lipnja.

Prije nekoliko dana v.d.ravnateljice te bolnice optužila je bivšeg ravnatelja Boru Nogalu, Mirjanu Turkalj i dr. Davora Plaveca da su nezakonito koristili prekovremene sate i rad u pripravnosti te da su na taj način oštetili bolnicu i sebi priskrbili materijalnu koristi. Od njih je zatražila da se očituju, ali im je istovremeno poručeno da im zbog takvih kršenja iz radnih odnosa prijeti otkaz.

"Ovo je čista osveta i kazna", komentirao je Tomašević, dodavši da je to nastavak sječe glava koju Bandić provodi po gradskim bolnicama, kao što je provodio po kulturnim ustanovama poput Kina Europa te OŠ Bukovac.

'Mobing u bolnici Srebrnjak je odgovornost premijera i Beroša'